Friday, October 30, 2009

ခြင္႔ပန္ပါရေစရွင္

ခ်စ္တဲ့..မိတ္ေဆြ..ညီအကိုေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုးရွင္.ဂ်ာမုန္းခရီးထြက္မွာမို႔ခြင္႔ပန္ခ်င္တာပါ။

ဒီတခါခရီးထြက္မဲ႔ႏိုင္ငံက...ျပင္သစ္နိုင္ငံ..ပဲရစ္ျမိဳ႔ကိုပါ။..မိသားစုအလိုက္ခ်ီတက္မလ႔ိုေလ။
ဂ်ာမုန္းေလ.ရန္ကုန္မွာေနတဲ့အခ်ိန္.ပဲရစ္..ဆိုတဲ့ျမိဳ႔ကို..ဘယ္ေလာက္ထိလွပေၾကာင္း..အိပ္မက္ထဲ
အထိမက္ခဲ့ဖူးတယ္။..ေနာက္ျပီး..ငါအဲဒီနိုင္ငံကိုတေန႔..သြားကိုသြားရမယ္..ဆိုျပီးဘုရားသခင္ထံဆု ေတာင္းခဲ့တာ။အခုေတာ႔.သြားရေတာ႔မယ္ဂ်ာမုန္းဆုေတာင္သံကိုဘုရားသခင္နားေထာင္ေပးျပီေလ။
ဂ်ာမုန္းသိပ္ေပွ်ာ္တာပဲ။
...ဘုရားသခင္ကိုလည္း..အရမ္းကိုေက်းဇူးတင္တယ္။
( Oh..!Praise The Lord.. Praise The Lord.)


ဘုရားသခင္ကေျပာထားတယ္..(ေတာင္းၾကေလာ႔၊.ေတာင္းလွ်င္ရမည္။ရွာၾကေလာ႔.ရွာလွ်င္ေတြ႔မည္။တံခါးကိုေခါက္ၾက
ေလာ႔၊ေခါက္လွ်င္ဖြင္႔မည္။ေတာင္းေတာသူမည္သည္ကားရသည္။ရွာေသာသူလည္းေတြ႔၏။
ေခါက္ေသာ သူအားလည္းတံခါးကိုဖြင္႔မည္။(ရွင္မႆဲခရစ္၀င္ ၇:၇-၈)


ဒါေၾကာင္႔..ဂ်ာမုန္းေျပာခ်င္တာက..ေလာကမွာ..ေမွ်ာ္လင္႔ခ်က္ကင္းမဲ့သူ၊...ျဖစ္ခ်င္တာေတြကျဖစ္
မလာ...မျဖစ္ခ်င္တာေတြပဲ..ျဖစ္လာတဲ့အခါ..၊ခ်စ္ျခင္းေမတၱာငတ္ေနတဲ့သူေတြ..၊အလုပ္ထဲမွာ..စိတ္
ဖိစီးမူျဖစ္လာတဲ့သူေတြ...ကိုယ္႔ရဲ့အနာဂါတ္အတြက္..ျဖစ္ခ်င္တဲ့ဆႏၵကို..ဘုရားသခင္ထံယံုယံုၾကည္
ၾကည္ဆုေတာင္းျပီး.ခြန္အားယူဖို႔ဖိတ္ေခၚခ်င္ပါတယ္။ဘုရားသခင္မတတ္နိုင္တဲ့အရာ.ဘာမွမရွိပါဘူး။
ယံုၾကည္စြာျဖင္႔..ေက်မြတဲ့ႏွလံုးသားနဲ႔..သင္႔ရဲ့ဆုေတာင္းသံကို.ဘုရားသခင္..နားေထာင္ခ်င္ေနတာ
အမွန္ပါကြယ္။

ဂ်ာမုန္းမရွိတုန္း...ဒီအိမ္ေလးကို..ေစာင္႔ေပးပါၾကပါေနာ္။
ဒီအိမ္ေလးမွာ..စားစရာေတြကမ်ားေတာ႔..အိမ္ေစာင္႔မရွိရင္..မျဖစ္ဘူးေလ။
ဂ်ာမုန္းအိမ္ေလးကိုေန႔တိုင္းလာေစာင္႔ေပးတဲ့သူကို...ဂ်ာမုန္းျပန္လာရင္..လက္ေဆာင္ယူခဲ့မယ္။
ခရီးကျပန္လာရင္..မုန္႔ေတြအမ်ားၾကီး၀ယ္ခဲ့အံုးမယ္။
ဒါပဲေနာ္...အားလံုးပဲ...တ့တာ..တ့တာ.ေနာ္။
ဂ်ာမုန္းဒန္
Type rest of post here

Wednesday, October 28, 2009

၀က္သားၾကိဳက္သူမ်ားအတြက္ရွယ္ဟင္းပြဲေနာ္


အသားမွာ၀က္..ဆိုသလို...ခုသေလာ..၀က္သားဟင္းေတြပဲခ်က္ျဖစ္ေနတယ္။..၀က္သားကို..ဂ်ာမုန္း သိပ္မၾကိုက္ေပမယ္႔...သားေလးရဲ့ေဖေဖက..၀က္သားဟင္းမွ၀က္သားဟင္းပဲေလ။...ဘ၀ႏွစ္ခုေပါင္း စပ္ျခင္းဆိုတာ...တကယ္ေတာ႔..မလြယ္ဘူး..သူ႔အၾကိဳက္ကိုယ္႔အၾကိဳက္နဲ႔..လိုက္ေလွ်ာေနရတာေလ။. ခ်စ္လို႔..ယူထားေတာ႔လဲ..ဒီတိုင္းပဲ..ျဖစ္သင္႔ပါတယ္ေလ..ေနာ႔။
ကဲ...လာပါျပီေနာ္.၀က္သားဟင္းေတြ။...ၾကိုက္တာ..အကုန္စားသြားေနာ္..။

ဒါက..၀က္သားသံုးထပ္သားေပါင္းခ်က္ပါ။.ေၾကာ္ျပီး..ေပါင္းခ်က္ထားတာမို႔...အိေနတာပဲ။
စားလို႔ေတာ႔..အရမ္းေကာင္းတယ္။ဂ်ာမုန္း..ခ်က္နည္းကို.တခါေရးခဲ့ျပီးပါျပီ.။ထပ္ၾကည္႔မယ္ဆိုရင္
ဒီေနရာ..မွာခ်က္နည္းေနာ္။

ဒါကေတာ႔..၀က္နွားရြက္သုပ္ပါ။
သုပ္နည္း..ထပ္ၾကည္႔ခ်င္တယ္ဆိုရင္..ဒီေနရာ..မွာပါ။

ဒါက..ငပိေၾကာ္နဲ႔တို႔စရာပါ။အအီေျပေလးစားဖို႔ေနာ္။

ဒါက..အထူးစပါယ္ရွယ္..၀က္ေျခေထာက္နွင္႔၀က္ေပါင္လံုးခ်က္ပါ။
ခ်က္နည္းက..အေပၚကခ်က္နည္းအတိုင္းပဲေနာ္။


ဒါက..အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္ပါ။..ဂ်ာမုန္းညီမေလး..ေၾကာ္ေကၽြးတာပါ။စားသြားေနာ္။


ဒါက..ကိုးရီးယားစတိုင္၀က္အသဲခ်က္ပါ။..ဒါလည္း..ဂ်ာမုန္းရဲ့ညီမေလးခ်က္ေကၽြးတာပါ။
စားလို႔တကယ္ေကာင္းေနာ္။..စားသြားေနာ္။စပ္စပ္ေလး။

ဒါကေတာ႔...အားမရွိသူေတြအတြက္..၀က္ေပါင္စြပ္ပါ။..အားရွိေအာင္ေသာက္သြားေနာ္။

ကဲ..၀က္သားမစားသူမ်ားအတြက္..ေနာက္ေန႔မွ.ဂ်ာမုန္း.ၾကက္သားဟင္းရွယ္ခ်က္ေကၽြးမယ္ေနာ္။
ဒါပဲေနာ္..အ၀ကိုစားသြားရမယ္ေနာ္။...
အားလံုးကိုအစဥ္ခ်စ္ခင္ေလးစားလွ်က္
ဂ်ာမုန္းဒန္

Type rest of post here

Tuesday, October 20, 2009

ၾကာဇံေၾကာ္၊ၾကက္သဲ၊ၾကက္ခ်ဥ္စပ္ခ်က္

ဒါကေတာ႔..ယေန႔လာ..ခ်စ္မိတ္ေဆြမ်ားအတြက္..အထူးစပါယ္ရွယ္..ၾကာဇံေၾကာ္ပါရွင္။
အေပၚမွာၾကက္သဲ၊ၾကက္ျမွစ္ပါေၾကာ္ျပီး..တင္ထားေပးတယ္ေနာ္။....အိမ္အတြက္္ပါဆယ္ ဆြဲသြားခ်င္သူမ်ားရွင္..အားမနာနဲ့ေနာ္။
.ၾကာဇံေၾကာ္နည္းကအရင္တခါတင္ဘူးျပီးျပီမို႔..မေရးေတာ႔ဘူးေနာ္။



ဒါလည္း..ၾကက္သဲၾကက္ျမွစ္ေၾကာ္ပါရွင္။..သံုးေဆာင္သြားၾကပါ။


ေဟာ္ဒါက..ၾကက္ဥထမင္းေၾကာ္ပါ။.ေဘးမွာ..ၾကက္သဲေၾကာ္နဲ႔ငရုတ္သီးစိမ္းေလးနဲ႔ေနာ္။
ၾကက္ဥဟတ္ဘြယ္ေတာင္ပါေသး။စားျဖစ္ေအာင္စားသြားေနာ္။



ဒါက..ၾကက္သားအစပ္ခ်က္ပါရွင္။

ခ်က္နည္းေနာ္။
မိုေခ်ာက္ကိုေရစိမ္ျပီး..အိအိေလးျဖစ္လာရင္..ဓါးနဲ႔ပါးပါးေလးလွီးလိုက္တယ္။မိုေခ်ာက္မထည္႔လည္း
ရတယ္။ၾကက္သားရင္အုပ္သားကို..အေနေတာ္ေလးလီွးျပီးဆား၊ငံျပာရည္၊ၾကာညို႔၊အခ်ိဳမွဳန္႔တို႔နဲ႔နယ္
ထား။ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္ဥကိုေလးေဒါင္႔လွီးထား၊ၾကက္သြန္ျဖဴနွစ္တက္ေလာက္ကိုပါးပါးလွီးထား။
ဂ်င္းကိုပါးပါးလွီးျပီးအမွ်င္အေခ်ာင္းေလးျဖစ္ေအာင္လွီးထား။..အားလံုးအဆင္သင္႔ျဖစ္ျပီဆိုရင္..ဒယ္ အိုးတြင္ဆီထည္႔၊ဆီပူလာရင္လွီးထားတဲ့အဆာပလာေတြအားလံုးထည္႔ေနာ္။..ျပီးရင္ေမြေပး။
ၾကက္သြန္ေတြအရမ္းမက်က္ခင္..နယ္ထားတဲ့အသားထည္႔ပါ။..ျပီးရင္..ထပ္ေမြေပးပါ။..ၾကက္သား
က်က္ျပီးဆိုရင္..ငရုတ္ခ်ဥ္ဗူးထဲက..ငရုတ္ခ်ဥ္ကိုလိုသေလာက္ထည္႔ေနာ္။ျပီးရင္..အရသာျမည္းၾကည္႔ေနာ္။
အရသာ..ဂြတ္သြားျပီဆိုရင္..ၾကက္သြန္မိတ္၊နံနံမိတ္ထည္႔ျပီး..ပန္းကန္ထဲခပ္ထည္႔ေနာ္။..ဒါပါပဲရွင္။


ေဟာ္ဒီမွာ..ငရုတ္ခ်ဥ္ဗူးေနာ္။..ဂ်ာမုန္းတို႔ဆီမွာက..အာရွဆိုင္ေတြမွာ၀ယ္လို႔ရတယ္။
ဒီငရုတ္ခ်ဥ္ကို..အသုပ္သုပ္စားတဲ့ေနရာ၊.ေခါက္ဆြဲခ်က္စားတဲ့ေနရာနဲ႔ဒီတိုင္အသားကင္ေတြနဲ႔တို႔စား
ရင္လည္းအရမ္းေကာင္းတယ္။ဂ်ာမုန္းက..အစေတာ႔ဗူးေသးပဲ၀ယ္စားၾကည္႔တယ္။ေနာက္ေတာ႔.
ၾကိဳက္လြန္းလို႔ဗူးၾကီးပဲ၀ယ္လိုက္တယ္။..ၾကည္႔ေလအခုေတာင္..တစ္၀က္က်ိဳးေတာ႔မယ္။


..ဂ်ာမုန္းဟင္းေတြဘာေၾကာင္႔လွ။...ဒီပန္းဥေလးေတြေၾကာင္႔လွ။
ဒီပန္းဥေလးရဲ့အရသာက.....မုန္လာဥအျဖဴအရသာပဲ။..အဂၤလိပ္လိုက..raddish..လို႔ေခၚတယ္ထင္
တယ္။ျမန္မာျပည္မွာေတာ႔.မေတြ႔ဖူးဘူး။..ဒီမွာပဲေတြ႔ဘူးတယ္။သူ႔အရြက္က..မုန္ညွင္းရြက္အရသာပဲ။
ဒီပန္းဥေလးရဲ့အခြံကို.ဓါးေလးနဲ႔ပါးပါးေလး...ပန္းပြင္႔ပံုစံေလးႏြာလိုက္တယ္။..ဒါပါပဲရွင္။..
ဟိုတခါ..ဂ်ာမုန္းကိုေမးထားတဲ့..ႏွင္းဆီပန္းခ်စ္တဲ့ေကာင္မေလး..ေရ...ဂ်ာမုန္းေသခ်ာျပထားေပး
တယ္ေနာ္။...ေက်နပ္မယ္ထင္ပါတယ္ေနာ္။
...

******အားလံုးကိုအစဥ္ခ်စ္ခင္ေလးစားလွ်က္******
****ဂ်ာမုန္းဒန္******

Type rest of post here

Friday, October 16, 2009

သားေလးရဲ့တိုးတက္မူ(၉)လျပည္႔


အခုဆို..ဘာလိုလိုနဲ႔..သားေလးေတာင္..၉လျပည္႔ျပီး..၁၀လထဲ..၀င္ျပီေလ။
သားသားက..၉လထဲ..၀င္ျပီဆိုတာနဲ႔..အေပၚသြား၂ေခ်ာင္းအရင္ေပါက္လာတယ္။
ျပီးေတာ႔မွ..ေအာက္သြား၄ေခ်ာင္းကျပိဳင္တူထြက္လာတယ္ေလ။..သားေလးသြားထြက္ခါစဆိုရင္..
အဖ်ားတက္ျပီး..တညလံုးကိုငိုေနရွာတယ္။ဂ်ာမုန္းျဖစ္..သားေလးကို..သနားလိုက္တာ....။
သားေလးကိုယ္စားဂ်ာမုန္းပဲ..နာေပးခ်င္မိတာအမွန္ပါ။...အခုဆို..သားေလးက..ေလးဖက္သြားတတ္ ျပီ..မုန္႔ေခ်ာင္းကိုကိုယ္တိုယ္ကိုင္ျပီးစားတတ္ျပီ။..အသီးဆိုအရမ္းၾကိုက္တယ္။.ဂ်ာမုန္းေကာ္ဖီေသာက္
္ရင္..သူကေဘးနားမွာ..သူပါေသာက္ခ်င္တဲ့ပံု။..ဂ်ာမုန္းလည္း..တခါတေလေတာ႔..တုိက္လိုက္တယ္။
.ေကာ္ဖီလည္းၾကိဳက္မဲ႔ပံုပဲ။


ဘာပဲျဖစ္ျဖစ္ေလ..အခ်ိန္ေတြတစ္ေန႔ျပီးတစ္ေန႔..ကုန္ဆံုးသြားေပမယ္႔..အနာဂါတ္အတြက္..ဂ်ာမုန္း
မွာ...သားေလးတစ္ေယာက္ရွိေနလို႔...ေတာ္ေသးတယ္။အခုဆို...သားေလးကေတာ႔.ေလာကၾကီးကို
..တစ္ခုျပီးတစ္ခု..သင္ယူေနျပီေလ။.သူမျမင္ဘူးတဲ့..အသစ္အစမ္းဆိုရင္.မ်က္စိကိုျပဴးျပီး.ၾကည္႔လိုက္ ကိုင္လိုက္နဲ႔ေလ။..မိဘေတြ..စားသမွ်ကို..လိုက္စားခ်င္တယ္။..ေသာက္သမွ်ကိုလည္း..လိုက္စမ္း ေသာက္ခ်င္ျပန္ေရာ။..သူ႔ေရွ႔မွာ..ဘာမွလုပ္ျပလို႔ကိုမရေတာ႔ဘူး။..

သားေလးပံုကိုသာၾကည္႔လိုက္ေတာ႔..။ဂ်ာမုန္း..စားေနတဲ့ေခ်ာ႔ကလက္မုန္႔ကို..လုစားတာေလ။
သူ႔ကိုေခ်ာ႔ကလက္ေပးျပီး..မီးဖိုခန္းကို၀င္ျပီးျပန္ထြက္လာေတာ႔..ဒီပံုစံျဖစ္ေနတာေလ။

ဒီပုံက..သူ႔ဦးၾကီးေတြ..အလည္လာၾကမွာမို႔..ရွိဳးထုတ္ထားေပးတာပါ။..ဆံပင္ေကပါ..ရွိဳင္းထားေပး တယ္။..ေကကေတာ႔..ေထာင္ေကေလးနဲ႔ေပါ႔ကြယ္။..အခုေတာ႔..အဲဒီေကမဟုတ္ေတာ႔ဘူး..ကတံုးတံုး ေပးလိုက္ျပီ။

ဒီပံုကေတာ႔..ကစားကြင္းကိုသြားလည္တဲ့ေန႔က..ရိုက္ထားေပးတာပါ။

ဒီပံုက..သြား၂ေခ်ာင္းကိုေၾကာ္ျငာထားတဲ့ပံုပါ။.အခုဆို..ဂ်ာမုန္းတို႔ျမိဳ႔မွာ..အရမ္းကိုခ်မ္းေနျပီေလ။
အပူခ်ိန္က..၀ ဒီဂရီေတာင္ရွိေနျပီေလ။..မၾကာခင္ႏွင္းေတြတဖြဲဖြဲၾကေတာ႔မွာ။..အျပင္တခါထြက္ဖို႔ အေရး..ျခံဳလိုက္ရတဲ့အေႏြးထည္ေတြကေတာ႔..ျမင္တဲ့အတိုင္းပဲ။

ဒါကေတာ႔..သားသားေလးရဲ့..စားစရာေတြပါ။..အေပၚကပံုက...ေရေႏြးနဲ႔ျပစ္ျပစ္ေလးလုပ္ျပီးေကၽြး တယ္။..ဗူးေတြကေတာ႔အစံုပဲ..သီးစံုဗူးကအစေပါ႔။..ေအာက္က..ဗူးကေတာ႔..သားေလး..လက္နဲ႔ကိုင္ ျပီးစားတဲ့မုန္႔ေခ်ာင္းပါ။...သားေလးက..အစားၾကီးတယ္။..ေကၽြးသမွ်ကို..အားရပါးရစားတယ္ေလ။

သားေလးရဲ့ကိုးလျပည္႔မွာ.လာေရာက္အားေပးၾကတဲ့..ခ်စ္သူငယ္ခ်င္းအားလံုးကိုအထူးပဲေက်းဇူး တင္ပါတယ္။....သားေလးကလည္း..အားလံုးကို..သတိရေနပါတယ္တဲ့။
အားလံုးကိုအစဥ္ေလးစားလွ်က္
ဂ်ာမုန္းဒန္

Type rest of post here

Wednesday, October 14, 2009

ၾကက္စြပ္၊ၾကာဇံေၾကာ္၊ၾကက္သားခ်က္၊ငါးေျခာက္

ဒါကေတာ႔...ၾကက္သားစြပ္ပါရွင္။..အားရွိေအာင္ေသာက္သြားေနာ္။
၀ါးမွ်စ္ေလးနဲ႔..ခ်က္ထားတာမို႔..အရသာကေတာ႔..ေျပာစရာပင္မလိုပါ။......ဟိုတခါေဖၾကီးရဲ့ေမြးေန႔
ပြဲတုန္းက...ခ်စ္ညီမေလး..လက္ေဆာင္ေပးထားတဲ့အိုးေလးေပါ႔။.
.အိုးေလးကလွေတာ႔ အရသာလည္းလွတယ္...ေအာ္ဟုတ္ပါဘူး..ေကာင္းတာပါ..ဟီး..ဟီး။
စြပ္ကိုေတာ႔..အားလံုးခ်က္တတ္မယ္ထင္တယ္။..ေျပာျပေတာ႔ဘူးေနာ္။


ဒါကေတာ႔.ၾကက္သားၾကာဇံေၾကာ္ပါရွင္။..အ၀ကိုစားသြားပါရွင္။.အားနာရင္.ငတ္မယ္ေနာ္။

ေၾကာ္နည္းေလး..အနည္းငယ္ေ၀မွ်လိုက္တယ္။

ဂ်ာမုန္းက..ၾကာဇံကို..မျပဳတ္ပဲ..ေရေအးနဲ႔အရင္စိမ္ထားတယ္။.ေၾကာ္ေတာ႔မယ္ဆိုမွ.ေရေႏြးပူပူေလး
နဲ႔..ျပန္စိမ္လိုက္တယ္။..ဒါမွအေနေတာ္ပဲ။..ၾကက္သြန္နီကို..ေလးေဒါင္႔အေသးေလးေတြလွီးထား။
ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ဂ်င္းကိုလည္းပါးပါးလွီးထားတယ္။..ၾကက္သားကိုအရိုးထုပ္ျပီးအတုန္းေသးေသးေလး ေတြလီွးထားတယ္။..ၾကက္သြန္မိတ္၊နံနံမိတ္ကိုလည္း..အေနေတာ္ေလးလွီထားတယ္။..အသီး၊အရြက္ အတြက္..ၾကိဳက္တာထည္႔လို႔ရပါတယ္။..ဂ်ာမုန္းကေတာ႔..မုန္လာဥနီနဲ႔ပဲသီးေတာင္႔ကိုပါးပါးလွီးျပီး
ထည္႔ပါတယ္။..အစပ္ၾကိဳက္သူမ်ားအတြက္.ငရုတ္သီးစိမ္းကိုပါးပါးလွီးထားမယ္။..ငရုတ္သီးမွဳန္႔
လည္းသံုးနိုင္ပါတယ္။...ကဲ..ေၾကာ္ေတာ႔မယ္ေနာ္....။....ဒယ္အိုးထဲတြင္..ဆီထည္႔မယ္..ဆီပူလာရင္...
လွီးထားတဲ့ၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴ၊ဂ်င္းေတြကိုထည္႔ေနာ္။အနည္းငယ္ေမြေပးေနာ္..အ၀ါေရာင္ေလးျဖစ္လာ
ျပီဆိုရင္..ၾကက္သားလွီးထားတာထည္႔ေနာ္။ဆား၊အခ်ိဳမွုန္႔၊ငျပာရည္အေနာက္၊ၾကာညို႔ေတြကို..လို အပ္သလို႔ထည္႔ေနာ္။..ျပီးရင္ေမြေပးပါ။ၾကက္သားေတြက်က္လာရင္...ၾကက္ဥအစိမ္း..၂လံုးေလာက္ ေဖာက္ထည္႔လိုက္ေနာ္။ျပီးရင္..ျပန္ျပီးေမြေပးပါ။ၾကက္ဥကိုအရမ္းၾကီးမေက်ေစနဲ႔ေနာ္။..ျပီးရင္..အသီး အရြက္ေတြ..ထည္႔ျပီးေမြေပးပါ။..ၾကာဇံကို...ေရေႏြးစိမ္ျပီးရင္ဆယ္ျပီး...ၾကာညို႔၊ငံျပာရည္အနည္းငယ္ ထည္႔ျပီးနယ္ထားေနာ္။..ျပီးရင္..အေၾကာ္အိုးထဲ..ထည္႔လိုက္ေနာ္။..ၾကာဇံကက်က္ျပီးသားမို႔..အၾကာ ၾကီးေၾကာ္စရာမလိုဘူးေနာ္။..အသားနဲ႔၊အသီးအရြက္ေတြနဲ႔သမေအာင္ေမြျပီးရင္..ငရုတ္ေကာင္းေလး ျဖဴးျပီး..မီးကိုပိတ္လိုက္လို႔ရပါျပီ။..စားေတာ႔မယ္ဆိုရင္..ပန္းကန္ထဲထည္႔ပါ။အေပၚမွာၾကက္သြန္မိတ္၊ နံနံမိတ္ေလးကိုပါတင္ေပးေနာ္။..ကဲ...အရသာနဲ႔ျပည္႔စံုတဲ့..ၾကက္ဇံေၾကာ္ေလးကိုသံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ
ရွင္။....ရွယ္ကို..လိုက္ပါအံုးေနာ္...။..ေၾကာ္စားျဖစ္ရင္လည္း..ေျပာအံုးေနာ္..လာစားမလို႔ပါ။


ဒါကေတာ႔..ၾကက္သား..အစပ္ခ်က္ပါ။
ၾကက္သားကို..ငရုတ္ဆီအစပ္နဲ႔ခ်က္ထားတာပါ။...လြယ္ပါတယ္..ခါတိုင္းခ်က္သလိုပဲ..ၾကက္သြန္ဆီ
သပ္ျပီး ခ်က္လိုက္တယ္။..သူငယ္ခ်င္းေတြက..ေျပာတယ္..အရမ္းေကာင္းတယ္တဲ့..ဟီး။

ဒါကေတာ႔..အလြမ္းေျပ..ငါးေျခာက္ေၾကာ္ပါ။..ဘီယာေသာက္သူမ်ား..မသြားလို႔ရတယ္ေနာ္။

ေၾကာ္နည္းကေတာ႔....

ဒယ္အိုးတြင္ဆီထည္႔၊..ဆီပူလာလွ်င္ငရုတ္သီးအေျခာက္ေတာင္႔ကိုထည္႔..အမဲေရာင္ျဖစ္လာရင္.
.ၾကက္သြန္နီးပါးပါးလွီးထားတာထည္႔လုိက္တယ္။ၾကက္သြန္နီရဲလာရင္..ငါးေျခာက္ကိုထည္႔လိုက္ျပီး
ေမြေပးတယ္။ငါးေျခာက္နီရဲလာျပီး..အေနေတာ္ျဖစ္လာရင္..အခ်ိဳမွုန္႔နဲ႔ငံျပာရည္အၾကည္ကိုေလာင္း ထည္႔လိုက္တယ္..။ငရုတ္သီးအမွဳန္႔ကိုလည္းအနည္းငယ္ထည္႔ေနာ္။ျပီးရင္ေမြေပးျပီး..မီးပိတ္လိုက္ လို႔ရပါျပီ။...ကဲ..ဒါဘာပဲေနာ္။

ဒါကေတာ႔..ပဲသီးအစိမ္းေၾကာ္ပါ။
ခရုဆီေလးနဲ႔ေၾကာ္ထားတာပါ။စားသြားေနာ္။

ကဲ..အားလံုးေက်နပ္နိုင္ပါေစလို႔....ဆုေတာင္းလိုက္ပါတယ္။
လုိအပ္တာရွိရင္..အားမနာပါနဲ႔..ဂ်ာမုန္းကို..ျပန္ေမးေနာ္။..စာလံုးေပါင္းအမွားရွိရင္လည္းနားလည္
ခြင္႔လြတ္ေပးၾကပါရွင္။..အမွားပါျပင္ေပးေစခ်င္တယ္။
အားလံုးကိုခ်စ္ခင္ေလးစားလွ်က္
ဂ်ာမုန္းဒန္

Type rest of post here

Sunday, October 11, 2009

၀က္သားခ်က္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳးေနာ္


ဒီေန႔ေတာ႔..၀က္သားၾကိဳက္တဲ့...ေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုးအတြက္...၀က္သားကို...စတိုင္လ္အမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ ခ်က္ေကၽြးခ်င္ပါတယ္။.၀က္သားမစားသူ..ေမာင္ႏွမမ်ားကို..ဂ်ာမုန္းအထူးပဲေတာင္ပန္ထားမယ္ေနာ္။
.၀က္သားကိုေတြ႔တာနဲ႔..ျပန္လွည္႔မသြားပါနဲ႔ေနာ္။...ေနာက္ေန႔မွာ..အထူးျပန္ခ်က္ေကၽြးမယ္သိလား။

ဒါက..၀က္အူေခ်ာင္းကင္ပါ။..ဒါေလးကိုအရင္ျမည္းဖို႔ေနာ္။..ျပီးရင္..ေအာက္မွာ..ဆက္စားေနာ္။

ဒါကေတာ႔...၀က္သားဆူးရိုေၾကာ္ပါ။
ဒီ...၀က္သားဆူးရိုေၾကာ္ကို...အမ်ားအားျဖင္႔..တရုတ္မဂၤလာေဆာင္နဲ႔ကခ်င္မဂၤလာေဆာင္ေတြမွာ.
.၀က္သားအေျခာက္ေၾကာ္ပြဲအစံုကို....အခ်ဥ္ေလးနဲ႔တြဲျပီးထားေပးတတ္ပါတယ္။တရုတ္ဟင္းတစ္ မ်ိဳးေပါ႔။

ေၾကာ္နည္းကေတာ႔လြယ္ပါတယ္။ေျပာျပမယ္ေနာ္။
၀က္ဆီ(သို႔)၀က္သားသံုးထပ္သားကို...အေခ်ာင္းေလးေတြ...ျဖစ္ေအာင္ပါးပါးလွီးျပီး..ပန္းကန္လံုး
တြင္ထည္႔ထား။ဂ်င္းႏွင္႔ၾကက္သြန္ျဖဴကိုေထာင္းျပီး..အရည္ညွစ္ထည္႔ေနာ္။..ျပီးရင္...အနွစ္ျပစ္ျပစ္
ေလးျဖစ္ေအာင္.ဂ်ံဳမွုန္႔၊ေကာ္မွဳန္႔ႏွင္႔ၾကက္ဥ...တစ္လံုးနွစ္လံုးေလာက္ေဖာက္ထည္႔ပါ။ဆား၊အခ်ိဳမွုန္႔
တို႔ကိုထည္႔ျပီး..လက္ႏွင္႔သမေအာင္ေမြေပးေနာ္။..ျပီးရင္..ဒယ္အိုးကိုမီးဖိုေပၚတင္ျပီး..ဆီထည္႔ပါ။
ဆီပူလာလွ်င္...သမေအာင္ေမြထားတဲ့..အသားေခ်ာင္းေတြထည္႔ေၾကာ္လို႔ရပါျပီး။..ျပီးကို..အေနေတာ္ အပူေပးပါ။အပူခ်ိန္အရမ္းမ်ားလွ်င္..အသားမက်က္မွာဆိုးလို႔ပါ။..အသားေတြနီလာရင္..အထက္ ေအာက္လွန္ေပးေနာ္။..ၾကက္ရင္ဆီစစ္ထားျပီး..အခ်ဥ္ေလးနဲ႔တို႔စားလို႔ရပါျပီရွင္။..ေနာက္ျပီးေၾကာ္ ထားတဲ့..အသားေတြကို..ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္အျဖစ္လည္း...ေၾကာ္စား၊ခ်က္စားနိုင္ပါတယ္။...ဂ်ာမုန္းက..
ေအာက္မွာ..ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္ေၾကာ္ထားတယ္။..စားသြားၾကပါေနာ္။.ေၾကာ္ထားျပီးေတာ႔
.သာရွည္ခံထား ျပီးလည္း..စားလို႔ရပါတယ္။..ဒါပါပဲေနာ္။ေၾကာ္စားျဖစ္ေအာင္ေၾကာ္စားေနာ္။

ဒါကေတာ႔..၀က္သားဆူးရိုခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္ပါ။..စားသြားေနာ္။
အေပၚမွာေၾကာ္ထားတဲ့..၀က္သားဆူးရိုေၾကာ္ကို...ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္စတိုင္လ္ျပန္ေၾကာ္ထားတာပါ။

ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္အတြက္ျပင္ဆင္ၾကမယ္ေနာ္။
ၾကက္သြန္နီးကိုေလးေထာင္႔ပံုစံအေသးေလးေတြလွီးထားမယ္။ၾကက္သြန္ျဖဴ၂ဥကိုပါးပါးလွီးထား။
ဂ်င္းကို..ပါးပါးလွီးျပီးအေခ်ာင္းေသးေသးေလးေတြလွီးထားမယ္။..ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုလည္း..ေလးေဒါင္႔ ပံုစံလွီးထားမယ္။အစပ္ၾကိဳက္သူမ်ားအတြက္..ထည္႔စားနိုင္ပါတယ္။ေကာ္မွဳန္႔ကို..ေရေအးနဲ႔ေဖ်ာ္ထား
မယ္။..ၾကက္သြန္မိတ္ကိုလွီးထားမယ္။.ငရုတ္ဆီအနည္းငယ္၊ဆား၊အခ်ိဳမွဳန္၊ငံျပာရည္အေႏွာက္ကို
အတင္႔ျပင္ဆင္ထားမယ္ေနာ္။ဒယ္အိုးကိုမီးဖိုေပၚတင္ျပီး..ဆီထည္႔မယ္။ဆီပူလာရင္...လွီးထားတဲ့အ
စာပလာေတြအားလံုးထည္႔။ၾကက္သြန္ေတြ...နီျမန္းလာရင္.ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည္႔ျပီးေမြေပးေနာ္။ျပီးရင္
.ေၾကာ္ထားတဲ့၀က္သားဆူးရိုထည္႔ပါ။ဆား၊အခ်ိဳမွဳန္႔၊ငံျပာရည္အေနွာက္၊သၾကား၊ငရုတ္ဆီအနည္း ငယ္ထည္႔ျပီး..ေမြေပးပါ။..အားလံုးသမသြားျပီဆိုရင္..ေဖ်ာ္ထားတဲ့ေကာ္ရည္ကိုေလာင္းထည္႔ျပီးေမြပါ။
ျပီးရင္အေပါ႔အငံျမည္းၾကည္႔...ငရုတ္ေကာင္းေလးျဖဴးျပီး.ဟင္းပန္းကန္းတြင္ခပ္ထည္႔ေနာ္။
နံနံမိတ္နဲ႔ၾကက္သြန္မိတ္ေတြကို.....အေပၚမွာျဖဴးေပးျပီးရင္...အေကာင္းဆံုးဟင္းတစ္ခြက္အျဖစ္.
သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီရွင္။ဂ်ာမုန္းေတာ႔..ၾကက္သြန္မိတ္ေတြကုန္သြားလို႔..မျဖဴးလိုက္ရဘူး။..


ဒါက...၀က္သာသံုးထပ္သားခ်က္ပါ။
ဒီခ်က္နည္းကိုေတာ႔အားလံုးသိၾကမွာ..မို႔မေရးေတာ႔ဘူးေနာ္။

ဒါက..ၾကက္သား..၀ါးမွ်စ္ေခ်ာက္ေၾကာ္ပါ။
၀က္သားမစားသူမ်ားအတြက္..သီးသန္႔ေၾကာ္ထားေပးတာပါ။..စားသြားေနာ္။

အားလံုးပဲ..ဟင္းအစံုနဲ႔ထမင္းမိန္မိန္စားနိုင္ၾကပါေစလို႔ဆုမြန္ေကာင္းေတာင္းရင္း
ဂ်ာမုန္းဒန္
Type rest of post here

Saturday, October 10, 2009

ခါလာၾကီးၾကက္သားသုပ္ႏွင္႔အျခားစားစရာ

ဒီေန႔ေတာ႔...ခါလာၾကီးၾကက္သားသုပ္စားၾကမယ္...မိေဆြတို႔ေရ။.
ဒီၾကက္သားသုပ္ကို.ဂ်ာမုန္း..အရမ္းၾကိဳက္လို႔..ထမင္းလြတ္ကို..စားျပစ္လိုက္တယ္။.
စားေနရင္း...ဘေလာ႔သူငယ္ခ်င္းမ်ားကို..သတိရလို႔...အျမန္ဆံုး..ျပန္သုပ္ေကၽြးလိုက္တာပါ။
အားရပါးရစားရမယ္ေနာ္။..ဒီလိုခ်က္တတ္တာ...မိုးမိုးရဲ့ေက်းဇူးေတြပါရွင္။

ခ်က္နည္းအဆင္႔ဆင္႔ကိုလည္းေျပာျပအံုးမယ္။.
ကဲ...လာျပီေနာ..ခါလာၾကီးၾကက္သားသုပ္ပါ။..စားသြားၾကပါရွင္။

ဒါက...ၾကက္သားကိုျပဳတ္ထားပံုပါ။
ၾကက္သား၊ၾကက္ေတာင္ပံ၊အသဲအျမစ္၊အရိုးအစံုကိုေဆးျပီး...အိုးထဲထည္႔ပါ။..ဆႏြင္းမွုန္႔၊ဆား၊ ငံျပာရည္၊အခ်ိဳမွုန္႔၊ဂ်င္းျပားရိုက္ထည္႔ျပီး....မီးဖိုေပၚတည္ထားပါ။ဆႏြင္းမွဳန္႔ကို..၀ါေနေအာင္ထည္႔ပါ။
ၾကက္သားက်က္ျပီဆိုရင္...ၾကက္သားကိုပန္းကန္တြင္ဆယ္ျပီးထည္႔ထားပါ။


ၾကက္သားျပဳတ္အရည္ကိုမတြန္ျပစ္ပဲ...ပဲမွုန္႔အစိမ္းကို...ေရေအးနွင္႔အရည္ေဖ်ာ္ျပီး..ၾကက္သားျပဳတ္ ရည္အိုးထဲ..ေလာင္းထည္႔ပါ။..ျပီးရင္..အေပါ႔အငံျမည္းၾကည္႔ျပီးလိုသလိုထပ္ထည္႔ေနာ္။...ျပီးရင္..မီးဖို ေပၚတင္ျပီး..အဆက္မျပတ္ေမြေပးပါ။..ပဲမွုန္႔နစ္ဟာ...အရမ္းျပစ္သြားေအာင္မဟုတ္ပဲ..အရည္က်ဲ ေလးျဖစ္ေနပါေစ။..ျပစ္သြားရင္...တိုးဖူးေႏြးျဖစ္သြားမွာဆိုးလို႔ပါ။..ျပစ္ျပစ္ေလးစားခ်င္သူအတြက္ ေတာ႔ ကိစၥမရွိဘူးေနာ္။..က်က္ျပီဆိုရင္...ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔အနည္းငယ္ျဖဴးျပီး..အိုးကိုခ်လိုက္ပါ။
ပံုတြင္ျပထားသည္႔အတိုင္း...ၾကက္သားျပဳတ္ကို..အေနေတာ္လွီးထားမယ္။..ၾကက္သြန္နီးကိုပါးပါးလွီး ျပီးေရေဆးထားမယ္။...ေဂၚဖီထုပ္ကိုပါးပါးလွီးထားမယ္။ၾကက္သြန္မိတ္၊နံနံပင္ကိုလည္းလွီးထားမယ္။
သံပုရာသီးကိုအစိတ္ကေလးလုပ္ထားမယ္။..ငရုတ္သီးမွဳန္႔ကိုလည္းအဆင္သင္႔ယူထားမယ္။

ကဲ..စားေတာ႔မယ္ဆိုရင္..ပန္းကန္းထဲကို..ၾကက္သားထည္႔၊.ၾကိဳထားတဲ့..တိုဖူးေႏြးထည္႔မယ္..ျပီးရင္
.ၾကက္သြန္နီနဲ႔ေဂၚဖီလွီးထားတာထည္႔ မယ္၊..သံပုရာသီးညွစ္ထည္႔မယ္။ငရုတ္သီးမွုန္႔ျဖဴးျပီးျပီးဆိုရင္ နံနံပင္ေလးထည္႔ျပီး...အတင္႔စားလို႔ရပါျပီးရွင္။.
.ကဲ..ဒါဘာပဲေနာ္။လုပ္စားျဖစ္ရင္..ေကၽြးအံုးေနာ္။


ဒါက...ကေဇာ႔ခါးသီးေထာင္းပါ။..တခ်ိဳ႔ကရန္ကုန္သီးလို႔လဲေခၚၾကတယ္။..
ဘယ္ဟာမွန္လဲေတာ႔မသိဘူး..သိရင္ေျပာျပေနာ္။
ဂ်ာမုန္း..က..အေထာင္းဆိုရင္..ရွယ္ကိုေထာင္းစားတတ္တယ္။..ဒီလိုေထာင္းစားေတာ႔အရသာက ဂြတ္ေကာင္းမို႔..ေျပာျပအံုးမယ္ေနာ္။
ကေဇာ႔ခါးသီးအၾကီးမ်ိဳးကိုေခၽြျပီးေရေဆးလိုက္တယ္။..ငရုတ္သီးအစိမ္းကိုလည္းေရေဆးထားလိုက္ တယ္။ၾကက္သြန္ျဖဴကိုအခြံႏြာထားျပီးအေသးေလးေတြစိတ္ထားလုိက္တယ္။..ျပီးရင္..ဒယ္အိုးကိုမီဖို ေပၚတင္ျပီး...ဆီအနည္းငယ္ေလာင္းထည္႔...ဆီပူလာရင္..ဒါေတြအားလံုးထည္႔ျပီးေလာ္လိုက္တယ္။
အသီးၾကက္ျပီဆိုရင္....ပဲပုပ္ေခ်ာက္ကိုအနည္းငယ္ေၾကာ္လိုက္တယ္။..ေၾကာ္ျပီးရင္..အားလံုးကို ငရုတ္ဆံုထဲထည္႔ျပီး...ေထာင္းလိုက္တယ္။.မေထာင္းခင္..ဆားနဲ႔အခ်ိုဳမွဳန္႔၊ဂ်င္းအနည္းငယ္ဆီထည္႔ပါ။
.ဂ်ာမုန္းက..ငရုတ္ဆံုမရွိလို႔..ၾကိတ္စက္နဲ႔ၾကိတ္လိုက္တယ္။..ဒါလဲ..ေထာင္းထားတဲ့အတိုင္းစားလုိ႔ ေကာင္းပါတယ္။..အေပၚမွာျပထားပံုက...ေလာ္ထားျပီးပံုပါ။


ဂ်ာမုန္းဟိုတခါေျပာထားတယ္ေနာ္..ေကာ္ဖီလွလွေလး...ဖန္တီးျပီးေဖ်ာ္တိုက္မယ္ဆိုတာ ေလ။......အခုေတာ႔...စာေတြမဟုတ္ပါ.
လက္ေတြ႔ျပလိုက္ပါျပီရွင္.။
အခုေဖ်ာ္ထားတဲ့ေကာ္ဖီက...သိပ္ေတာ႔မလွေသးဘူး...ဒါေပမဲ့..နို႔မ်ားမ်ားထည္႔ထားတာမို႔.. ေသာက္လို႔ေကာင္းတယ္။....ေသာက္သြားေနာ္။



ေကာ္ဖီေသာက္ျပီးရင္...ေကာင္းမေကာင္းေတာ႔ေျပာသြားပါအံုးေနာ္။
အားလံုးကိုခ်စ္ခင္ေလးစားလွ်က္
ဂ်ာမုန္းဒန္

Type rest of post here

Tuesday, October 6, 2009

ေကာ္ဖီေသာက္တိုင္းလြမ္းတယ္



ဂ်ာမုန္းဘ၀မွာ...ေကာ္ဖီေသာက္တိုင္းလြမ္းျပီးသတိရတဲ့...သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ရွိခဲ့တယ္။
သူက...မိန္းခေလးသူငယ္ခ်င္းပါ။...သူနဲ႔ဂ်ာမုန္းက...ရန္ကုန္မွာသင္တန္းအတူတက္ရင္းခင္သြားၾက တယ္။..သင္တန္းျပီးလို႔...ဆိုင္ထိုင္ေတာ႔မယ္ဆိုရင္...သူကေကာ္ဖီဆိုင္ပဲေခၚေခၚသြားတယ္။
.ဂ်ာမုန္းအဲဒီတုန္းက...ေကာ္ဖီမွမေသာက္တတ္တာ...ဂ်ာမုန္းအၾကိဳက္က...မုန္႔ဟင္းခါးပဲေလ။
မုန္႔ဟင္းခါးေတာင္..စိန္ဥ မုန္႔ဟင္းခါမွၾကိုက္တတ္တာ။ သ႔ူအၾကိုက္က...ေကာ္ဖီခါးခါးေပါ႔။
..ေရးနည္းနည္းေလးမွာ..စူပါေကာ္ဖီမိတ္တစ္ထုပ္လံုးထည္႔ျပီး....ေသာက္ေလ႔ရွိတယ္။ ဒါမွအရသာရွိတယ္တဲ့။ဂ်ာမုန္းေသာက္ၾကည္႔ေတာ႔.အဲဒီညတညလံုးမ်က္စိေၾကာင္ျပီးအိပ္လို႔မရခဲ့ဘူး။..
...အဲလိုနဲ႔..သူနဲ႔ဂ်ာမုန္းက..ဆိုင္ထိုင္ေတာ႔မယ္ ဆိုရင္.....ခက္ေရာပဲ။ ..ေနာက္ေတာ႔.ဂ်ာမုန္းတို႔ သူငယ္ခ်င္းႏွစ္ေယာက္ဆံုးျဖတ္ခ်က္..တစ္ခုခ်လိုက္ၾကတယ္။”ကဲ...သူငယ္ခ်င္းေရ...မင္းကငါ႔နဲ႔အတူ ..မုန္႔ဟင္းခါးလိုက္စားေပးရမယ္...ျပီးေတာ႔..ေကာ္ဖီဆိုင္ကို သြားျပီးအတူ..ျပန္ေသာက္ၾကမယ္ေလ. ..ဘယ္လိုလဲ...” ဆိုျပီးအေပးအယူလုပ္ၾကေတာ႔..သူလက္ခံ တယ္ေလ။.
.အဲဒီလိုနဲ႔... ဂ်ာမုန္းလည္းေကာ္ဖီကိုနည္းနည္းဆီေသာက္ရင္း..ၾကိုက္တတ္လာတယ္။


ဂ်ာမုန္းလုပ္ငန္းခြင္ကိုေရာက္တဲ့အခ်ိန္ေတာ႔..ေကာ္ဖီကို...ဆြဲသြားခဲ့တာေပါ႔။..မနက္ရံုးေရာက္လို႔
ေကာ္ဖီ မေသာက္လိုက္ရရင္...တေန႔လံုးတမိုင္မိုင္..တငိုင္ငိုင္နဲ႔ပဲ။.. ေကာ္ဖီေလးတစ္ခြက္ ေသာက္ လုိက္ရမွ..လန္းဆန္းသြားသလို႔ခံစားရတယ္။...အခုေတာ႔လည္း..ေကာ္ဖီဂ်ိဳးေလး.တစ္ေယာက္ေပါ႔။

ကဲ..ေကာ္ဖီၾကိဳက္သူေလးေရ...ၾကိုက္တဲ့ေကာ္ဖီခြက္ကို..ယူေသာက္လို႔ရတယ္ေနာ္။

ဒါကေတာ႔..ဂ်ာမုန္းကိုယ္တုိင္ေဖ်ာ္ထားတာေနာ္။...နို႔မ်ားမ်ားနဲ႔ေနာ္။ေသာက္သြားသိလား။

ဒီေအာက္ကေကာ္ဖီခြက္ေတြကေတာ႔....ေမးလ္ထဲကရတဲ့....ေကာ္ဖီေလးေတြပါ။.
.ဒီလိုလွလွေလးေတြ..ဂ်ာမုန္း မလုပ္ တတ္ေသးဘူး။..လုပ္ၾကည္႔အံုးမယ္။..
ေနာက္မွေဖ်ာ္တိုက္မယ္ေနာ္။









ဒီ..ေကာ္ဖီအားလံုးထဲမွာ...အၾကိုက္ဆံုးခြက္က..ဘယ္ခြက္လဲ..ေျပေပးအံုးေနာ္။..
ေနာက္ေဖ်ာ္တိုက္မွာမို႔ပါ။ဂ်ာမုန္းကေတာ႔...ပန္းပြင္႔ပံုေကာ္ဖီေလးကို..အၾကိဳက္ဆံုးပဲ။


ကဲ..အားလံုးပဲ..ေကာ္ဖီးပူပူေလးကိုေသာက္ရင္း...ေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ႔ၾကပါေစေနာ္။
ဂ်ာမုန္းဒန္

Type rest of post here

Monday, October 5, 2009

ၾကက္သားကခ်င္ခ်က္ႏွင္႔ျမင္းခြာရြက္သုပ္


ၾကက္သားကခ်င္ခ်က္ေလးကိုအတူ...ခ်က္စားၾကမယ္ေနာ္။..
ၾကက္သားကို..တေန႔တျခားမရိုးရေလေအာင္...ခ်က္စားၾကည္႔ခ်င္သူမ်ားအတြက္..ဒီေန႔ေတာ႔.
ၾကက္သားကခ်င္ ခ်က္ခ်က္နည္းကိုေျပာျပမယ္ေနာ္။...
ၾကက္သားကို...ေရေဆးျပီး.အေနေတာ္အတုန္းေလးမ်ားတုန္းထားမယ္။...ၾကက္ရိုးကိုပါ...တုန္းထည႔္ နိုင္ပါတယ္။ျပီးရင္ခ်က့္အိုးထဲထည္႔လုိက္ေနာ္။ဒယ္အိုးမဟုတ္ဘူးေနာ္.ရိုးရိုးဟင္းအိုးနဲ႔ခ်က္နိုင္ပါတယ္။...
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ဂ်င္း၊ငရုတ္သီးစိမ္းကို.ညွက္ေအာင္ေထာင္းျပီးထည္႔မယ္။
ဖက္ဖယ္ရြက္၊ပင္းစိမ္း၊နံနံပင္ကို...ပါးပါးလွီးျပီးထည္႔ပါ။..
ကုလားနံနံကိုလည္း....ၾကက္သြန္ျဖဴေတြနဲ႔
ေရာင္းေထာင္းျပီး....ထည္႔နိုင္တယ္။မရွိရင္လည္းကိစၥမရိွဘူးေနာ္။

ဆား၊ဆႏြင္းမွဳန္႔၊ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔၊အခ်ိဳမွဳန္႔ႏွင္႔ငံျပာရည္ေတြထည္႔ပါ။...ဆီကိုအနည္းငယ္သာထည္႔။
.မဲ႔လိမ္ေျခာက္သံုးေလးျပားကို..တပါးတည္းထည္႔ေနာ္။..ကခ်င္ဟင္းေတြက...အခ်ဥ္ပါမွေကာင္းတာ။
ျမန္မာျပည္မွာဆိုရင္..အခ်ဥ္အတြက္...မက်ည္းရြက္နဲ႔ခ်က္ရင္..ပိုျပီးစားလို႔ေကာင္းတယ္။
အခ်ဥ္ရြက္ဆို...ဘာနဲ႔ခ်က္ခ်က္ရတယ္။..ဥပမာ..ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္နဲ႔လည္းခ်က္စားနိုင္တယ္။
အစာပလာအားလံုးထည္႔ျပီးရင္...လက္ေဆးျပီး...သမေအာင္နယ္ေပးပါေနာ္။
ျပီးရင္..အေပါ႔အငံ..ျမည္းၾကည္႔ပါ။..ျမည္းျပီးရင္...ေရအနည္းငယ္ထည္႔ျပီး...မီးဖိုေပၚတင္လိုက္ရံုပါပဲ။
ၾကက္သားက်က္ျပီဆိုရင္..စားလို႔ရပါျပီရွင္။..ျပီးရင္..စားမဲ့ဟင္းခြက္ထဲ..ထည္႔ျပီး...နံနံပင္၊ပင္စိမ္း ေလးကိုအေပၚမွာတင္ေပးလိုက္ေနာ္။...အန႔ံအရသာနဲ႔ျပည္႔စံုတဲ့..ကခ်င္ဟင္းတစ္ခြက္ရပါျပီရွင္။

ဂ်ာမုန္းက..အရြက္ေတြစိမ္းစိမ္းေလးျဖစ္ေနခ်င္လုိ႔...အေရမခန္းခင္...အိုးကိုခ်လိုက္တယ္။
အေရးခန္းေအာင္လည္းခ်က္နိုင္ပါတယ္။..ေတာင္ေပၚမွာဆိုရင္...ဖက္နဲ႔ထုပ္မွာမို႔...အေရခန္းေအာင္ ခ်က္ရတယ္။ဒီခ်က္နည္းအတိုင္းပဲ...ငါး၊ငါးကေလးအိုးကပ္၊၀က္သား၊အမဲသားကိုလည္း...ဒီအတိုင္း ခ်က္စားနိုင္ပါတယ္။.အမဲသားကခ်င္ခ်က္ကိုခ်က္ရင္ေတာ႔...ဓါးနဲ့နုတ္နုတ္စဥ္းျပီး..ခ်က္ရတယ္။..
မွတ္ခ်က္.....ကခ်င္ခ်က္မွာ...ငရုတ္သီးမ်ားေလး..ေကာင္းေလပဲေနာ္။
ကဲ...ဒါကေတာ႔...အလြယ္နည္းနဲ႔ခ်က္တဲ့...ကခ်င္ခ်က္ပါပဲ။...

ဖက္ဖယ္ရြက္ကို...မသိတဲ့သူမ်ားအတြက္ပါ။...ဘယ္ဘက္ျခမ္းကေတာ႔..ဖက္ဖယ္ရြက္ပါ။
ညာဘက္ျခမ္းကေတာ႔...ပင္စိမ္းပါ။..ဟိုေန႔က..ဂ်ာမုန္း..တျခားျမိဳ႔ကိုသြားလည္တယ္ေလ။
အာရွဆိုင္မွာ..၀င္ၾကည္႔ေတာ႔...ဒီအရြက္ေတြေတြလို႔.အရမ္းကို၀မ္းသာသြားတယ္။.
ဒီအရြက္ေတြကို..စားျပီးေတာ႔..အကိုင္းေတြကို.အိုးကေလးထဲမွာစိုက္ထားလိုက္တယ္။
ကခ်င္ခ်က္ဆိုရင္...ဒီအရြက္ေတြမပါမျဖစ္ေလ။
ေနာက္..ျပအံုးမယ္ေနာ္။ျမင္းခြာရြက္ေတာင္၀ယ္ခဲ႔ေသးတယ္။...ေအာက္မွာသုပ္ထားတယ္။


ဂ်ာမုန္း...သုပ္တဲ့ျမင္းခြာရြက္..သုပ္ပါ။..စားသြားေနာ္။..
.ဒို႔ဆီမွာက..ရွားပါးပစၥည္းဆိုေတာ႔...အရမ္းကိုတန္းဘိုးထားစားေနရတယ္။.
.အသုပ္ထဲမွာ...ပဲပုတ္ေခ်ာက္ကို.....ပါးပါးလွီးထည္႔ထားတယ္။
သံပုရာသီးေလးပါ..ညွစ္ထည္႔ထားေတာ႔...အရသာေတာ႔..ဂြတ္ရွယ္ပဲေနာ္။

အားလံုးကိုခ်စ္ခင္ေလးစားလွ်က္
ဂ်ာမုန္းဒန္

Type rest of post here