Sunday, June 21, 2009

စားၾကမယ္ေဟ႔ေကာင္းေကာင္း(2)



စားၾကမယ္ေဟ႔ေကာင္းေကာင္းေနာ္။

ဘေလာ႔ခ်စ္သူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးအတြက္ေစတနာအျပည္႔နဲ႔ ရွယ္ခ်က္ထားေပးတာေနာ္...အားမနာတမ္းသံုးေဆာင္သြားၾကပါရွင္။

ဒါကေတာ႔ ၀က္သားသံုးထပ္သားကို ကင္ထားျပီးသားပါ။ အသင္႔စားလို႔ရပါျပီရွင္။ တို႔ဆီက Panny Mark ကေန အစာပလာအားလံုးထည္႔ထားျပီးသား၀ယ္လာတာပါ။ ကင္လိုက္ရံုပဲေလ။


ဒါေလးကေတာ႔ တို႔ဆီက ေခါက္ဆြဲတစ္မ်ိဳးပါ။ ၾကက္သားေလးနဲ႔ဒီလိုေလးေၾကာ္ထားေပးတာပါ။ စားသြားေနာ္။


ဒီဟင္းက ၾကက္သားနဲ႔ အာလူးကို ကာလသားခ်က္ပံုစံ ခ်က္ထားတာပါေနာ္....။ အရသာရွိတယ္ျမည္းၾကည္႔ေနာ္။


ဒါေလးက ၾကက္ဥကို အၾကာၾကီးနာနာေခါက္ျပီး ေၾကာ္ထားတာမို႔ အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္။ ၾကက္ဥေမြေၾကာ္ေပါ႔။


ဒါေလးက ကန္းဇြန္းရြက္ေၾကာ္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခရုဆီအနည္းငယ္နဲ႔ေၾကာ္ထားတာပါ။ နည္းေပမယ႔္ ေစ်းၾကီးေတာ႔..ကန္းဇြန္းရြက္၀ယ္စားနိုင္ရင္ သူေဌးလို႔ေတာင္ေခၚလို႔ရတယ္။ ဒါအာလံုးက Euro တစ္က်ပ္ဖိုးပါ။ အသားက အရြက္ေလာက္ေစ်းမၾကီးဘူးေလ။


ဒါကေတာ႔ ၀က္သားနဲ႔ မွ်စ္ ကို ဒီလိုေလး အစပ္ခ်က္ထားတာပါ။ ဒါက ဂ်ာမုန္းဒန္လက္ရာမဟုတ္ပါ။ ဂ်ာမုန္းဒန္ရဲ့ ခ်စ္ခ်စ္ၾကီးခ်က္ေၾကြးတာပါ။ ဒါစားလို႔ ကၽြန္မ၀မ္းေလွ်ာသြားတယ္...ဟီး ...ေျပာျပနဲ႔ေနာ္။ ေနာက္မခ်က္ေၾကြးပဲေနမွာဆိုးလို႔ပါ။


ဒါေလးက အမဲသားခ်က္ပါ။ မမမိုးေကာင္းသူညြန္ၾကားခ်က္အတုိင္း ခ်က္ထားတာပါ။ ဒီပံုကို ထည္႔တုန္းကေတာ႔အတည္႔ပါ...ဒါေပမယ္႔ ဒီမွာေရာက္ေတာ႔ ေဇာက္ထုိးျဖစ္သြားတယ္။ ေခါင္းေစာင္းျပီးစားရေတာ႔မယ္...ဟီး။


ဒါကေတာ႔ ခရမ္းသီးခ်က္ပါ။ ငါးသား နဲ႔ ၾကက္သြန္နီ ဆီသပ္ျပီး ငံျပာရည္ေလးနဲ႔ စပ္စပ္ေလးခ်က္ထားတာပါ။ စားၾကည္႔ ေနာ္။ ဒါလဲ ေဇာက္ထုိးျဖစ္သြားတယ္။ ဇြန္းေလးနဲ႔အသာေလး ခက္ျပီးစားေနာ္။ ေဇာက္ထိုးမျဖစ္ေအာင္းဘယ္လိုလုပ္ရမလဲမသိ၊ သိရင္ ေျပာျပၾကအံုးေနာ္။


ကဲ.....ဂ်ာမုန္းဒန္က အားလံုးအတြက္ ခ်က္ေၾကြးျပီးျပီ။ ေကာင္းမေကာင္းေတာ႔ ေျပာသြားဦးေနာ္....ဒါမွေနာက္အမ်ားၾကီးျပန္ခ်က္ေၾကြးမယ္။

အားလံုးကိုခင္မင္စြာျဖင္႔

ဂ်ာမုန္းဒန္

Type rest of post here

17 comments:

  1. ၾကက္ဥအေမႊေၾကာ္
    ၾကိဳက္ပါ၏
    မိုက္ပါ၏
    ဗိုက္ဆာ၏
    သို႔ေသာ္....
    ေက်းဇူး

    ReplyDelete
  2. စားခ်င္တယ္
    ခ်က္ေၾကြးကြယ္။

    ReplyDelete
  3. ပံုခ်ည္းသက္သက္ေတာ့ လူကို မႏွိပ္စက္ပါနဲ႕ကြယ္ :D

    ReplyDelete
  4. မေရးးးးးးးးးးးးးး

    ေရာက္တယ္
    စားခ်င္လိုက္တာေနာ္
    ၀က္္သားကလြဲျပီးအားလံုးစားသြားတယ္

    ReplyDelete
  5. အားလံုးၾကိဳက္၊ အားလံုးေကာင္းပါသည္။ ကန္ဇြန္းရြက္ ၁ က်ပ္ဖိုးက တန္ပါတယ္ အစ္မရယ္။ ဒီမွာေတာ့ ၁ စီးကို ၂ က်ပ္ခြဲ။ ၁ေယာက္တည္းဆိုရင္ ၂ ခါစားေတာ့ရတယ္။

    ReplyDelete
  6. ama yay..today I ka tot ama ye' home ko lar pi tot ko sar me naw....:):)

    ReplyDelete
  7. မွီၾကည့္မဟုတ္ဘူး အမေရ။ ျမည္းၾကည့္ျဖစ္ရမယ္ေလ။ စိတ္မဆိုးပါနဲ ့ေနာ္
    ျမန္မာစကားမွန္ေအာင္သတိေပးတာပါရွင္။ ေခါင္းေစာင္းၾကည့္ရမယ္ေလ။ ေခါင္းေဆာင္းဖို ့ကေတာ့ဦးထုပ္လိုမွာေပါ့
    ခင္လ်က္

    ReplyDelete
  8. တို႔ေတာ႔ ကန္စြန္း႐ြက္ ၀ယ္မစားႏိုင္ပါဘူး။ ေစ်းႀကီးလြန္းလို႔။ ဒီပံုၾကည့္ၿပီးပဲ သြားရည္က် ျပန္သြားတယ္။

    ReplyDelete
  9. လာေရာက္ၾကသူအားလံုးကိုေက်းဇူးတင္တယ္။ ဂ်ာမုန္းဒန္ကို ျမန္မာစာျပင္ေပးတဲ့သူငယ္ခ်င္းကုိလည္း အရမ္းေက်းဇူးတင္တယ္။

    ReplyDelete
  10. ဟီးးးးးးးးးးးးးးးသြားရည္က်သြားတယ္

    ReplyDelete
  11. ေနာက္က်သြားတယ္။ ခုမနက္မွ လာစားတယ္ေနာ္။ အမဲသားခ်က္က အစ္မထက္ေတာင္းေကာင္းေသးတယ္။

    ပုံေဇာက္ထုိးေတြကုိ picasa photo viewer (or) Microsoft Office Picture Manager နဲ႔ ဖြင္႔ၿပီး တည္႔ရင္ရပါတယ္။ က်န္တာေတြလဲ ရွိေသးတယ္။

    ReplyDelete
  12. မမေရ... အကုန္ငမ္းသြားတယ္ေနာ္... ကန္စြန္းရြက္နဲ႔ ေခါက္ဆြဲေျကာ္က ညီမေလးရဲ့ အျကိုက္ဆံုးစာရင္း၀င္ေတြေလ.. အားရပါးရ ေကာင္းမေဖာ္ေအာင္စားသြား......တယ္ေနာ္

    ReplyDelete
  13. ႀကိဳက္တယ္ဗ်ာ..... ဝက္သားဆိုလို႔ကေတာ့ ႀကိဳက္သလိုလုပ္ ႀကိဳက္ၿပီးသားပဲ။ ႀကက္သား ကာလသားခ်က္ ကေတာ့ ေနာက္ရက္စားဖို႔ ဂ်ိဳင့္ဆြဲသြားၿပီ။ :D :P
    အမဲသားခ်က္က ကြ်န္ေတာ္ခ်က္တာ စားလို႔မေကာင္းဘူးဗ်။ ကြ်န္ေတာ္လဲ မမိုးေကာင္းသူ ဆီသြားၿပီး ဘယ္လိုခ်က္တာလဲလို႔ သင္တန္းတက္လိုက္အံုးမယ္။

    ReplyDelete
  14. ဒီလိုနည္းနဲ႕ႏွိပ္စက္ေပါင္းမ်ားဘီ :P
    စားေကာင္းမယ့္ပံုဗ်
    ညီမက အေကာင္းသာၾကိဳက္တာ လုပ္ဖို႕သိပ္ပ်င္း .. (ရွဴး .. တိုးတိုး .. သူမ်ားေတြမသိေစနဲ႕ :P)

    ReplyDelete
  15. ဟင္းခ်က္ေကာင္းလိုက္တာ လြန္ေရာဗ်ာ .. အျမင္နဲ႕တင္ သြားရည္က်သြားတယ္ .. တစ္ခ်က္ေလာက္ ေမးၾကည့္ပါရေစ ... ကခ်င္သူေတြ ဟင္းခ်က္ေတာ္ၾကတာလား ဟင္ :D
    ေနေဒးသစ္။

    ReplyDelete
  16. Hallo Meine Liebe Schwester,
    du kannst sehr gut kochen...Hmmm Das Essen sieht wirklich lecker.Du bist die Chefin.

    ReplyDelete