တခါတေလ ထမင္းမစားပဲ ေကာ္ျပန္႔လိပ္ေၾကာ္ အ၀ေၾကာ္စားၾကမယ္မိေဆြတို႔ေရ..။ ေကာ္ျပန္႔လိပ္ေၾကာ္နည္းက အမ်ိဳးမ်ိဳးရွိပါတယ္။ ကိုယ္ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သလိုေပါ႔။ ဒီတခါေတာ႔ Nederland နိုင္ငံသြားတုန္းက အကုိၾကီးလုပ္ေကြ်းတဲ့ ေကာ္ျပန္႔ေၾကာ္ကို ျပန္စားခ်င္တာနဲ႔ ျပန္လုပ္စားျဖစ္တယ္။ ဂဏန္းသားလည္းထည္႔ေတာ႔ အရသာက တမူထူးျခားျပီး အရမ္းကို ေမႊးတာေနာ္။ အရမ္းလည္းစားလို႔ေကာင္းတယ္။ သားေလးကလည္း အရမ္းကို ၾကိဳက္စား ေနတာေလ။ ဒါေၾကာင္႔ ခုသေလာ ခဏခဏလုပ္စားျဖစ္တယ္။ ေကာင္းျပီေဟ႔…ဆိုရင္လည္း ဘေလာ႔ခ်စ္သူငယ္ခ်င္းမ်ားကို မေမ႔နုိင္ေပါင္..ေျပာျပခ်င္ေနတာ…။ လုပ္စားေစခ်င္လို႔ပါရွင္။
ေကာ္ျပန္႔လိပ္ပို႔ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သား(သို႔) ၀က္သားကို နုပ္နုပ္စင္းျပီးသား ၃၀၀ ဂရမ္၊ ဂဏန္းသား တစ္ထုပ္( အာရွဆိုင္မွာ ၀ယ္လို႔ရသည္)၊ ဆန္ၾကာဇံတစ္ထုပ္၊ဆန္ၾကာဇံမရွိက ရိုးရိုးၾကာဇံနဲ႔လည္းရတယ္။ ပဲပင္ေပါက္ ၅၀ ဂ၇မ္၊ ေဂၚဖီထုပ္ အနည္းငယ္၊ ၾကက္ဥ ၂ လံုး၊ ဆား ႏွင္႔ ၾကက္သားမွုန္႔(သို႔) ဟင္းခတ္မွုန္႔၊ ပဲငျပာရည္အက်ဲ၊ ဆီ၊ လိပ္ထားျပီးသား ေကာ္ျပန္႔ရႊက္ထုပ္ၾကီး တစ္ထုပ္ ႏွင္႔ ေကာ္ျပန္႔ႏွင္႔တြဲစားဖို႔ ငရုပ္သီးအခ်ဥ္ရည္ပုလင္း တို႔ကို ၀ယ္ထားမယ္ေနာ္။
ျပဳလုပ္နည္းအဆင္႔ဆင္႔ေနာ္
ေကာ္ျပန္႔အစာ နယ္ဖုိ႔အတြက္ နယ္မည္႔ ဇလံုၾကီးထဲတြင္ စင္းျပီးသားၾကက္သား(သို႔)၀က္သားကို ထည္႔မယ္။ စင္းထားျပီးသား မေရာင္းပါက ကိုယ္တိုင္စင္းျပီးထည္႔ေနာ္။ ဂဏန္းသားကို ပလပ္စတစ္ခြာျပီးလက္ေလးနဲ႔ အသာေလးေခ်ထည္႔မယ္။ ဆန္ၾကာဇံကို ေရမေႏြးတေႏြးနွင႔္ ၁၀ မိႏွစ္ခန္႔စိမ္ျပီး စကာႏွင္႔ ျပန္စစ္ထည္႔ေနာ္။ မုန္လာဥနီကို အေခ်ာင္းေသးေသးေလးျဖစ္ေအာင္လွီးျပီး ထည္႔မယ္။ ေဂၚဖီထုပ္ကို ပါးပါးလွီး ေရျပန္ေဆးျပီးထည္႔ပါ။ ပဲပင္ေပါက္ကိုလည္း ေရေဆးျပီး ထည္႔ေနာ္။ ၾကက္ဥ ၂လံုးကို ေဖါက္ထည္႔မယ္။ ဆားကိုလိုသေလာက္ထည္႔ေနာ္..မငံေစနဲ႔။ ပဲငံျပာရည္အက်ဲကိုအနည္းငယ္ထည္႔၊ ၾကက္သားမွဳန္႔(သို႔) ဟင္းခတ္မွဳန္႔ကို လိုသေလာက္ထည္႔ပါ။ အားလံုးထည္႔ျပီးျပီဆိုရင္ လက္အိပ္စြပ္ျပီး သမေအာင္နယ္ထားေပးပါ။ နယ္ထားတဲ့အစာေတြကို ေၾကာ္စရာမလိုဖူးေနာ္..ဒီတိုင္းအစာသြပ္ရံုပဲ။
ဒါျပီးရင္ေတာ႔ စလုပ္ဖို႔ ျပင္ဆင္ၾကမယ္ေနာ္။ ၀ယ္လာတဲ့ ေကာ္ျပန္႔ရြက္ၾကီးကို ေဖာက္ျပီး တလႊာျပီးတလႊာ ခြာထာမယ္။ တစ္ေယာက္တည္းလုပ္မယ္ဆိုရင္ မ်ားမ်ားမခြာထားနဲ႔ေနာ္။ မာသြားမွာဆိုးလို႔ပါ။ ခြာလိုက္ လိပ္လိုက္လုပ္ေပါ႔။ အနားသားကပ္ေစဖို႔အတြက္ ၾကက္ဥအကာကို ပန္းကန္းလံုးေလးထဲ ေဖာက္ထည္႔ ထားပါ။ ေကာ္ျပန္႔လိပ္ျပီးတိုင္း ေနာက္ဆံုးအနားကို ၾကက္ဥအကာေလးနဲ႔တို႔ျပီး ကပ္လိုက္ေနာ္။ေကာ္ျပန္႔ေၾကာ္ေတာ႔မယ္ဆိုရင္ ဆီကိုမ်ားမ်ားသံုးဖို႔ လုိမယ္။ ကိုယ္လိပ္ထားတဲ့အရြယ္အစားေပၚမူတည္ျပီး ဆီကိုသံုးရမယ္။ ဆီထဲမွာ ေကာ္ျပန္႔နွစ္ေနျပီ ဆိုယံုေလာက္ပါ။ ေၾကာ္ေနျပီဆိုရင္ ဟိုဘက္ဒီဘက္လွန္ေပးပါ။ နီျမန္းလာျပီ ဆိုရင္ ဆယ္လို႔ရပါျပီ။ ဂဏန္းသားထည္႔ထားေတာ႔ အနွ႔ံေလးက ေမႊးျပီးစားခ်င္စိတ္ေတြ တဖြားဖြားေပၚလာပါလိမ္႔မယ္။ ဒါေၾကာင္႔ ဂဏန္းသားကို ထည္႔ျဖစ္ေအာင္ထည္႔ဖို႔မွာလိုက္ခ်င္တယ္။ သတိထားေနာ္…ပူေနတုန္း မစားလိုက္နဲ႔ေနာ္…။ ကိုယ္ခ်င္းစာလို႔ပါ။ ဂ်ားမုန္းလုပ္စားတုန္းက ပူေနတာကို မေစာင္႔နိုင္လို႔ စားလိုက္မိတာ….လွ်ာတခုလံုးပူထူသြားတယ္.. …ဟီး။
ေဟာ္ဒီမွာ ေကာ္ျပန္႔လိပ္ဖို႔ျပင္ဆင္ထားတာပါ။ ေကာ္ျပန္႔ အေသးလိပ္ခ်င္သူမ်ားအတြက္ ေကာ္ျပန္႔ရြက္ကို ရြက္ေသးျဖစ္ေအာင္ ညီညီေလးျဖတ္ျပီး လိပ္ေနာ္။ ဂ်ာမုန္းက သားေလးအတြက္ လိပ္ေပးတာပါ။
ေကာ္ျပန္႔လိပ္ ပံုကို ျပထားေပးတာပါ။ ေကာ္ျပန္႔ရြက္ရဲ့ေဒါင္႔မွာ အစာထည္႔ျပီး အလယ္နား အထိအရင္ လိပ္မယ္။ ျပီးရင္ အနားနွစ္ဖက္ကို ျပန္ေခါက္မယ္။ ျပီးမွ အေပၚအဆံုးအထိ ဆက္လိပ္သြားမယ္။ အစြန္းေရာက္ရင္ ၾကက္ဥအကာေလးနဲ႔ တို႔ျပီးကပ္လိုက္မယ္။
ဒါက အၾကီးအေသးလိပ္ထားပံုပါရွင္။ ပန္းပြင္႔ပံုစံလည္း လိပ္လို႔ရတယ္ေနာ္။
ဒါကေတာ႔..ဂ်ာမုန္းလိပ္ထားတာမဟုတ္ပါ။ ေကာ္ျပန္႔ရြက္ေပၚကပံုကို ျပန္ရိုက္ထားတာပါ။ ဒီလိုအမ်ိဳးမ်ိဳးလုပ္စားနိုင္ေၾကာင္းျပခ်င္လို႔ပါရွင္႔။
ဒါကေတာ႔ ထမင္းေပါင္းပါရွင္။ ၾကက္သားနဲ႔ မိုွနဲ႔ေနာ္။ ေကာ္ျပန္စားရံုနဲ႔ မ၀သူေတြအတြက္ေနာ္။
ကဲ...ဗိုလ္စာစားခ်င္သူမ်ားအတြက္ေနာ္။ ေပါင္မွဳန္႔လည္း ကင္ျပီသားေနာ္။ ၾကက္ဥဟတ္ဘြယ္၊ ၾကက္အူေခ်ာင္းနဲ႔ ပူတင္းအသားျပားေလးနဲ႔ေနာ္။ ေကာ္ဖီေလးနဲ႔သံုးေဆာင္သြားပါရွင္။
မိေဆြမ်ားအားလံုး ၀လွ်င္စြာသံုးေဆာင္ျပီးမွျပန္ရမယ္ေနာ္။
ေကာ္ျပန္႔လိပ္လုပ္စားျဖစ္ရင္လည္း စားဖို႔အလည္ေခၚအံုးေနာ္။
အားလံုးကို အစဥ္ခ်စ္ခင္ေလးစားလွ်က္
ဂ်ာမုန္းဒန္
Type rest of post here
6 comments:
They are very tasty.
ေစာေစာစီးစီး မမဂ်ာမုန္းေ၇.. ေကာ္ျပန္႔ေၾကာ္ လုပ္နည္းေလးဖတ္သြားတယ္..
ညီညီညာညာေလး လွလိုက္တာ..
ကူးေၾကာ္တာ တူးစ္ ္ ္ သြားလို႔ း)))
Spring Roll အရမ္းႀကိဳက္တယ္။
အခုလိုမ်ိဳး ၾကက္သား၊ ၀က္သား၊ ဂဏန္းေတြနဲ ့ကိုယ္တိုင္လုပ္ထားတာဆို ပိုေတာင္ႀကိဳက္ေသး။
ခုလိုလုပ္ပုံလုပ္နည္းအေသးစိတ္ေရးျပထားတာ ေက်းဇူးပါ။
ေကာ္ၿပန္႔လွလွေလးေတြ ငမ္းသြားတယ္... ထမင္းေပါင္းလည္းၾကိဳက္တယ္
ေကာ္ၿပန္႔လွလွေလးေတြ ငမ္းသြားတယ္... ထမင္းေပါင္းလည္းၾကိဳက္တယ္
a myal lar phat per del..comment ma pay phyit per buu...spring roll lay a yan kung per del...lote serr kyi own mel...tha mee lay.ko lote kway chin lo ..kyit mer per..thank per naw ..a ma
Post a Comment