Sunday, January 10, 2010

၂၀၁၀ႏွစ္သစ္ရဲ့အမွတ္တရေပါက္စီေနာ္



၂၀၁၀ရဲ့ႏွစ္သစ္မွာ ဂ်ာမုန္းတို႔မိသားစု အမွတ္တရေပါက္စီလုပ္စားျဖစ္တယ္။ စိတ္ထဲမွာ အလိုလိုေနရင္းေပါက္စီစားခ်င္စိတ္ေတြ ၀င္လာမိတယ္။ ျမန္မာျပည္ရဲ့မန္းေပါက္စီကိုလည္း ေျပးျပီးသတိရတာေပါ႔ရွင္။ဒီဂ်ာမနီေရာက္တာ ၂ႏွစ္ျပည္႔ေတာ႔မယ္၊ ေပါက္စီကို ဒါပထမဆံုး လုပ္စားျခင္းပါပဲ။ ဒါေေၾကာင္႔ ဒီပို႔စ္ေလးရဲ့ ေခါင္းစဥ္ကို ၂၀၁၀ႏွစ္သစ္ရဲ့အမွတ္တရေပါက္စီ လို႔ အမည္ေပးရျခင္းပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ေပါက္စီလုပ္ရဒါ သိပ္ေတာ႔မခက္လွပါဘူး။ ဂ်ာမုန္း ေပါက္စီကို မလုပ္ဖူးခင္က အရမ္းခက္မယ္ထင္ေနတာ လုပ္လုိက္ေတာ႔လည္း အလြယ္ေလးပါ။ ေပါက္စီလိပ္နည္းကိုေတာ႔ တရုတ္၀ပ္ဆိုက္ထဲက ၾကည္႔လုပ္ဒါပါ။
မိတ္ေဆြတို႔ လုပ္ၾကည္႔ခ်င္တယ္ဆိုရင္ ဒီမွာလင္႔ထည္႔ထားေပးတယ္ေနာ္။


ပါက္စီ ျပဳလုပ္ရန္ လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ဂ်ဳံ၊
သၾကား၊ ပြေဆး၊ ဆီ၊ ၾကက္ဥ၊ ဆား၊ ၀က္သား(သို႔)ၾကက္သား၊ ၾကက္သြန္နီ၊ မုန္လာဥနီ၊ တရုတ္ဟင္းေမႊးမတ္စလာ၊ဆီေမႊးအနည္းငယ္ တို႔လိုအပ္ပါတယ္။

ေပါက္စီျပဳလုပ္နည္းအဆင္႔ဆင္႔
ေပါက္စီအတြက္ ဂ်ဳံကို ညကတည္းကနပ္ေအာင္နယ္ထားမယ္။ နယ္ထားျပီး၄နာရီေလာက္ ဆိုရင္လည္း ျပဳလုပ္လို႔ရပါတယ္။ ဂ်ဳံတစ္ကီလိုေလာက္ဆိုရင္ ပြေဆး၂ထုပ္ေလာက္ထည္႔ရပါတယ္။ ဆီအနည္းငယ္ထည္႔၊ သၾကားထမင္းစားဇြန္း၄ဇြန္းေလာက္ထည္႔၊ ဆားအနည္းငယ္ထည္႔၊ ၾကက္ဥ ၂လံုးေဖာက္ထည္႔ျပီး လက္နဲ႔သမေအာင္နယ္ထားရမယ္။ နယ္ထားျပီးတဲ့ဂ်ဳံအေပၚတြင္ ပလပ္စတိတ္ အိတ္ျဖင္႔ လံုေအာင္ပိတ္ထားပါ။ နယ္ထားတဲ့ဂ်ံဳမမာသြားေအာင္ ဖံုးထားေပးျခင္းျဖစ္တယ္။

အစာသြပ္ရန္အတြက္ျပင္ဆင္ၾကမယ္ေနာ္။
နုတ္နုတ္စဥ္းထားျပီးျဖစ္တဲ့ ၀က္သား(သို႔)ၾကက္သားကို ပန္းကန္ထဲထည္႔မယ္။ ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးျပီးစိတ္စိတ္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္စဥ္းျပီး ထည္႔မယ္။ တရုတ္ဟင္းေမႊးမတ္စလာအနည္းငယ္ ထည္႔၊ မုန္လာဥအနီကိုအေျမာင္းေလးေတြျဖစ္ေအာင္ျခစ္ျပီးထည္႔၊ ဆား၊အခ်ိဳမွဳန္႔နဲ႔ ဆီေမႊးအနည္းငယ္ထည္႔ျပီး နယ္ထားမယ္။ၾကက္ဥကိုေခါက္ျပီးေၾကာ္ထည္႔။ ျပီးေတာ႔ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔အနည္းငယ္ထည္႔ျပီး သမေအာင္နယ္ေပးမယ္။ ျပီးေတာ႔ အေပါ႔အငံျမည္းၾကည္႔ျပီး ေပါက္စီစလုပ္လို႔ရပါျပီ။ မန္းေပါက္စီအတြက္ ၾကက္ဥျပဳတ္ထားမယ္ေနာ္။ ျပဳတ္ျပီးရင္အခြံႏြာျပီး ဓါးနဲ႔အစိတ္ေလးေတြလုပ္ထားမယ္ေနာ္။


ဒါကေတာ႔ ေပါင္းထားျပီးပံုပါ။ နိုက္စားလို႔လည္းရပါျပီရွင္။
ဂ်ာမုန္းမွာ ေပါင္းအိုးစကာမရွိလို႔ ဒီပလတ္စတိတ္စကာေလးနဲ႔ပဲေပါင္းရတာပါ။
စကာကေတာ႔အဓိကမဟုတ္ပါ။ ေပါက္စီကသာ အဓိကပါေနာ္။ ဟုတ္တယ္ဟုတ္။

ဒါကေတာ႔ ဂ်ာမုန္းသံုးတဲ့ ပြေဆးပါ။ ပြေဆးကေတာ႔အမ်ိဳးမ်ိဳးေရာင္းၾကတယ္။
ၾကိဳက္တာ၀ယ္သံုးလို႔ ရမယ္ထင္တယ္။


ဒါကေတာ႔ ေပါက္စီအတြက္အစာသြပ္ဖို႔ အသားကိုေရာထားပံုပါ။ မွန္းေပါက္စီအတြက္ဆိုရင္ ၾကက္ဥ ကိုျပဳတ္ျပီးဓါးနဲ႔အစိတ္ေလးေတြခြဲျပီး ဒီအစာသြပ္နဲ႔အတူထည္႔ေနာ္။

ဒါကေတာ႔ ဂ်ဳံကိုျပားေအာင္လုပ္ဖို႔ သစ္သားကရိယာပါ။ ဒီဂ်ဳံျပားေတြဟာ ေပါက္စီအတြက္ မဟုတ္ဖူး ေနာ္။ ဒမ္းပလိန္းဖက္ထုပ္အတြက္ပါ။ေပါက္စီအတြက္ဆိုရင္ ဒီထက္ၾကီးၾကီးေလးလုပ္ရပါမယ္။


ကဲ ေပါင္းထားျပီးပါျပီိိ။သံုးေဆာင္သြားၾကပါရွင္။ အားမနာနဲ႔ေနာ္၊ နိုက္စားၾကပါေနာ္။ ေအာ္ေမ႔ေနတယ္ ေပါက္စီနဲ႔စားဖို႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ႔ကို ေလ။ မထူးပါဘူး အိမ္ကပဲသယ္ခဲ့ေနာ္။


ဒါကေတာ႔ ၀က္သားေပါင္းပါ။ စိတ္ကူးရွိတိုင္းေလ်ွာက္လုပ္ထားတာပါ။ စားၾကည္႔ေနာ္၊ တကယ္ ေကာင္းတယ္။ မယံုမရွိနဲ႔သိလား။

ဒါကေတာ႔ ဒမ္းပလိန္း ဖက္ထုပ္ေပါင္းပါ။
ေၾကာ္ျပီးစားလည္းရတယ္။ ၾကိဳက္ရင္ေျပာအံုးေနာ္။ ေၾကာ္ေကၽြးအံုးမွာ။

ကဲ အားလံုးကို ေပါက္စီလုပ္စားဖို႔ဖိတ္ေခၚလိုက္ပါတယ္။
လုပ္စားျဖစ္ရင္လည္း ေမ႔မထားနဲ႔အံုးေနာ္။ ေပါက္စီစားဖိတ္ဖို႔ပါ။
လုိအပ္တာရွိရင္လည္း ထပ္ေမးလို႔ရပါတယ္။ စီပံုးမွာေအာ္ထားရင္လည္းရပါတယ္ေနာ္။
အားလံုးကိုအစဥ္ခ်စ္ခင္ေလးစားလွ်က္
ဂ်ာမုန္းဒန္


Type rest of post here

9 comments:

Unknown said...

The taste is really good. I like very much.

လၿပည္႔ရိပ္ said...

ဟား ....ဟား... အစ္မတို႔ကေတာ့ တခုၿပီးတခု လုပ္စားေနေတာ့တာပါပဲ။ ေပ်ာ္စရာၾကီးေႏွာ္။ ပံုေတြၾကည့္ရတာ ေကာင္းမယ့္ပံုပဲ။

ေျခလွမ္းသစ္ said...

ေပါက္စီဗ်ိဳ႕ ေပါက္စီ .... ေအာ္ဒါလာမွာ သြားတယ္ေနာ္ ... ျမင္သာျမင္ရ မက်င္ရ ပါလား ...

moemoestar said...

ေပါက္စီ၊အသားေပါင္း၊ဖက္ထုပ္ အားလံုး ႀကိဳက္တယ္ကြယ္...

rose of sharon said...

ေပါက္စီလွလွေလးေတြကို လာေငးသြားတယ္

ၿမတ္မြန္ said...

မဂ်ာ ေပါက္စီက လက္သီနဲ႔တူတယ္..
မြန္လုပ္ၿပီးမွ ႀကြားအံုးမယ္ေနာ္....။
ဘာနဲ႔ တူမလဲ ေတာ႔သိဝူး။

မိုးစက္အိမ္ said...

ေပါက္စီမစားရတာေတာ္ေတာ္ၾကာေနၿပီ :(
စားခ်င္လိုက္တာဗ်ာ . . .

ေဇာင္း said...

ေပါက္စီက Blogger အစ္မႀကီး လုပ္လို႕လားသိဘူးေနာ္
အျမင္ဆန္း၏ အသြင္လည္းဆန္း၏
စားခ်င္စရာႀကီး :)

ZaUnG

~ဏီလင္းညိဳ~ said...

မဂ်ာမုန္းေရ...
႐ွိေသးရင္ နည္းနည္းေကၽြးဘာ....း))
ခင္မင္တဲ့
ဏီလင္းညိဳ