Monday, June 14, 2010

ၾကက္ဥဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္နွင္႔ထမင္း၀ိုင္း


ခ်စ္မိတ္ေဆြမ်ားရွင္...ခုသေလာဂ်ာမုန္း Online Ebay မွာေလလံေတြစြဲ၊ ေစ်း၀ယ္ထြက္ေနတာေၾကာင္႔ တစ္ေန႔တစ္ေန႔ အိမ္မွာေနျပီးလံုး၀ကို မအားျဖစ္ေနပါတယ္။ အြန္လိုင္းမွာဘာေတြ၀ယ္ထားသလဲဆိုတာေတာ႔ ေနာက္ေန႔မွေျပာျပေတာ႔မယ္။ ခုေတာ႔႔ ခ်စ္မိတ္ေဆြမ်ားကို ထူးထူးျခားျခား ဟင္းတစ္မ်ိဳး ခ်က္ေကြ်းခ်င္တယ္္။ အားလံုးကိုျမည္းၾကည္႔ေစခ်င္တဲ့စိတ္နဲ႔ ဂ်ာမုန္းေၾကာ္ထားတဲ့ ၾကက္ဥဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ ေလးနဲ႔ထမင္းကို သံုးေဆာင္သြားၾကဖို႔ဖိတ္ေခၚလိုက္တယ္။ အရမ္းအရမ္းကိုစားလို႔ေကာင္းတာမို႔ ၾကက္ဥဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္နည္းကို ေအာက္ဆံုးမွာ ေရးထားေပးတယ္ေနာ္။

ကဲ....စားၾကမယ္ေဟ႔ေကာင္းေကာင္းေနာ္။အ၀သာစားၾကေပေတာ႔။ ဘာဟင္းေတြလဲ..ဆိုတာေျပာျပမယ္။

ကဲ....ထူးျခားတဲ့အစားအစာဆိုတာ ဒါေပါ႔။ ၾကက္ဥဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ပါ။ ျမည္းၾကည္႔ေနာ္။

ဒါကေတာ႔ ငါးေဖါင္ရိုးေျခာက္ေၾကာ္ပါ။ စပ္တယ္ေနာ္။ အစပ္ၾကိုက္သူအတြက္ရွယ္ေနာ္။ ျမန္မာျပည္ကပိုလိုက္တဲ့ လက္ေဆာင္ပါ။ ေၾကာ္ထားတာက မဂ်ာမုန္းဒန္ပါရွင္။

ဒါက...၀က္သားကုန္းေဘာင္ေၾကာ္ပါ။

ဒါက အစားၾကီးသူတို႔အတြက္ ထမင္းလိုက္ပြဲေနာ္။

ဒါကေတာ႔ ေဂၚရခါးသီး၀က္သားေၾကာ္ပါ။ အလြမ္းေျပေလးစားသြားၾကေနာ္။ ေဂၚလခါးသီးကို အာရွဆိုင္မွာ တစ္ခါတစ္ေလပဲေရာင္းတာမို႔ ေၾကာ္ေကြ်းထားတာပါ။


ၾကက္ဥဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ရန္အတြက္
စိမ္းစားငါးပိ...........................တစ္ဆယ္သား
ပုစြန္ေျခာက္(သို႔)ငါးေျခာက္.....ဆယ္႔ငါးက်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ...........................နွစ္ဆယ္သား
ၾကက္သြန္ျဖဴ .........................တစ္ဆယ္သား
ထန္းလ်က္(သၾကား) ..............နွစ္က်ပ္သား
မန္က်ည္းမွည္႔ရည္..................ပန္းကန္လံုးေလးတြင္ေဖ်ာ္ထား
ၾကက္ဥ .................................ငါးလံုး
ဆီ ........................................ေလးဆယ္သား
ငရုတ္သီးမွဳန္႔ ...........................ငါးက်ပ္သား
နႏြင္းမွဳန္႔ႏွင္႔အေရာင္တင္မွဳန္႔ ...အနည္းငယ္
ငံျပာရည္...............................အနည္းငယ္ တို႔လိုအပ္ပါတယ္။

ေၾကာ္နည္းအဆင္႔ဆင္႔ေနာ္
ပုစြန္ေျခာက္(သို႔)ငါးေျခာက္ကိုေရေဆးျပီးညက္ေအာင္ေထာင္းထားမယ္။ မန္က်ည္းမွည္႔ထဲသို႔ ထန္းလ်က္ကိုပါ အနည္းငယ္ထည္႔ေဖ်ာ္ထားမယ္။အရသာပိုေကာင္းေအာင္လို႔ပါ။ ၾကက္ဥကိုနာနာေခါက္ထားမယ္။ၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴတို႔ကို ပါးပါးလွီးထားမယ္။ ဒယ္အိုးတြင္ဆီထည္႔ျပီး ၾကက္သြန္မ်ားကို နီရဲလာေအာင္ေၾကာ္ျပီး ဆယ္ထားပါ။ ယင္းဆီခ်က္ထဲသို႔ နႏြင္းမုွန္႔ႏွင္႔အေရာင္တင္မွဳန္႔အနည္းငယ္ထည္႔ပါ။ ျပီးေနာက္ငရုတ္သီးမွုန္႔ကို ထည္႔ေၾကာ္ပါ။ တေအာက္ၾကာလွ်င္ စိမ္းစားငါပိကို ထည္႔ေၾကာ္ပါ။ ငါးပိအေနေတာ္ေလးျဖစ္ျပီဆိုရင္ ေထာင္းထားသည္႔ ပုစြန္ေျခာက္ကို ထည္႔ေၾကာ္ပါ။ ထပ္ျပီးေမြေပးပါ။ ျပီးေနာက္ နာနာ ေခါက္ထားတဲ့ၾကက္ဥကိုေလာင္းထည္႔လိုက္ပါ။ ျပီးရင္အားလံုးေက်ညက္သြားေအာင္ေမြေပးေနာ္။ ငံျပာရည္အနည္းငယ္နွင္႔ အခ်ိဳမွုန္႔တို႔ကို လိုသေလာက္ထည္႔ေနာ္။
ျပီးရင္ေတာ႔ ျမည္းၾကည္႔လို႔ရပါျပီ။ ၾကာရည္ခံထားနိုင္ေအာင္ ေနာက္ဆံုးတြင္သံပုရာရည္ေလး အနည္းငယ္ညွစ္ထည္႔ေနာ္။ အရသာျပည္႔စံုတဲ့ ၾကက္ဥဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ေလးကို ပုလင္း(သို႔)ဗူးၾကီးထဲထည္႔ျပီး ေန႔တိုင္းမိတ္ေဆြတို႔အတြက္ အရသာေကာင္း၊ ထမင္းမိန္ေစတဲ့ ဟင္းေကာင္းေလး တစ္ခြက္ျဖစ္နိုင္ပါေစေနာ္။ လုပ္စားျဖစ္ေအာင္လုပ္စားၾကေနာ္။

အားလံုးကိုခ်စ္ခင္ေလးစားလွ်က္
ဂ်ာမုန္းဒန္


Type rest of post here

6 comments:

ေဆာင္းႏွင္းရြက္ said...

ၾကက္ဥ ဘာလေခ်ာင္ ေၾကာ္ စားခ်င္တယ္ ....

ေျခလွမ္းသစ္ said...

မဂ်ာေရ တကယ္းတမ္း ျမည္းေစခ်င္ရင္ေတာ့ အိမ္ကို ပါဆယ္နဲ႔ ပို႔ေပးမွ ရမွာေပါ့ ....

လုလု said...

ဂ်ာမုန္းေရ ႕ ႕ ႕
ခ်က္ထားတာေတြအားလံုးၾကိဳက္လုိ႕ စားလည္း စားသြားတယ္၊ ပါဆယ္လည္း ယူသြားတယ္ေနာ္။
သားေလးေရာ ေနေကာင္းလားေနာ္။ တီတီလုက သတိရတယ္လုိ႕ ေျပာေပးပါဦးေနာ္။
ခ်စ္ခင္စြာျဖင့္
လုလု

Angel Shaper said...

စားခ်င္စဖြယ္....... မမေမေမ လက္ရာ.... ပိုပိုေကာင္းလာတယ္.... ပါဆယ္ဆြဲမယ္... လာလည္ရင္ ခ်က္ေကြ်းေနာ္......သတိရတယ္ေနာ္....

Evy said...

ၾကက္ဥ ဘာလေခ်ာင္ေက်ာ္နည္းအတြက္ ေက်းဇူးပါေနာ္

rose of sharon said...

ဝက္သားကုန္းေဘာင္အၾကိဳက္ဆံုး