Monday, June 28, 2010

ၾကက္ေျခေထာက္ေပါင္း၊ကိုးရီးယားထမင္းသုပ္ႏွင္႔ေၾကးအိုးဆီခ်က္

တခါတေလ ဟုိ..ငယ္ဘ၀ကိုလြမ္းမိတိုင္း ၾကက္ေျခေထာက္ကို ေမာင္ႏွမေတြလုျပီး ကိုက္စားခဲ့ၾကတာကို အမွတ္ရေနမိတယ္။ ၾကက္တေကာင္လံုးခ်က္မွ ၾကက္ေျခေထာက္က နွစ္ေခ်ာင္းပဲဆိုေတာ႔ လုစားျဖစ္ျပီေပါ႔။ အခုေတာ႔ လုစားဖို႔မလိုေတာ႔ဘူး.... ၾကက္ေျခေထာက္ကို ကီလိုလိုက္၀ယ္ျပီးခ်က္စားလိုက္ရံုပဲ။ လုစားစရာမလိုေတာ႔လဲ အရသာက တမ်ိဳးလိုေနသလိုပါ။ ၾကက္ေျခေထာက္စားရင္ အထူးသတိေနာ္..။ မိသားစု(သို႔)တစ္ေယာက္တည္းစားတာ ပိုေကာင္းတယ္။ ဘာေၾကာင္႔လဲဆိုေတာ႔ သူငယ္ခ်င္းေတြကိုအားနားလိုပါ။ လက္နဲ႔အားရပါးရစားရမွာမို႔ေလ။ မေကြ်းခ်င္လို႔ေတာ႔လံုး၀ မဟုတ္ဘူးေနာ္။ တခ်ိဳ႔လူေတြက ၾကက္ေျခေထာက္ကို စားဖို႔ေၾကာက္ၾကတယ္ေလ။ ကဲ...အပိုေတြမေျပာေတာ႔ဘူး.. ခ်က္နည္းေလးေျပာျပထားတယ္။ ေအာက္ဆံုးမွာ သြားဖတ္ေနာ္။

ဒါက.. ဂ်ာမုန္းလုပ္တဲ့ ေၾကးအိုဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲပါ။ ၀က္သားနဲ့ေနာ္။ ၀က္သဲကိုပါ ေၾကာ္ထည္႔ထားတာေနာ္။ စားၾကည္႔..အားရွိ အရသာတကယ္ကိုေကာင္းေနာ္။

ဒါက...ကိုးရီးယားထမင္းသုပ္တဲ့။ ဂ်ာမုန္းရဲ့ညီမေလး အိမ္ကိုလာလည္ရင္း လာသုပ္ေကြ်းတာပါ။ စားလို႔အရမ္းကိုေကာင္းတယ္။ ထမင္းသုပ္ထဲမွာပါတာကေတာ႔ အစံုပါပဲ။ မိွဳေျခာက္၊ပန္းေျခာက္၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ သခြားသီး၊ ကင္ခ်ီ၊ မုန္လာဥနီ၊ ရွပီးနပ္ရြက္ တို႔ကို ပါးပါးလွီးထည္႔ရတယ္။ ၾကက္ဥကိုေတာ႔ ဟတ္ဘြယ္ေၾကာ္ထည္႔တယ္။ ျပီးရင္ေတာ႔ ကိုးရီးယားအစပ္ဘူးထဲက အစာပလာေတြထည္႔ျပီး ေရာလိုက္တာပါပဲ။ လုပ္စားၾကည္႔ေနာ္။

ဒါက.. ၾကက္ေတာင္ပံေၾကာ္ပါ။

ဒါက စပါကတီေခါက္ဆြဲသုပ္ပါ။


ကဲ....ဒီမွာ... ၾကက္ေျခေထာက္ေပါင္းနည္းေနာ္။
ၾကက္ေျခေထာက္ေပါင္းအတြက္ လိုအပ္တာေတြက

ၾကက္ေျခေထာက္ ၁ ကီလို
ၾကက္သြန္နီဥၾကီးသံုးဥ
ခ်င္းငါးက်ပ္သား
မုန္လာဥနီအနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ဥေလာက္ကိုအလံုးလိုက္ႏြာထား
ငရုတ္သီးအပြအနည္းငယ္ကို ေရစိမ္ထား
ဆီအနည္းငယ္
ပဲငံျပာရည္
ခရုဆီ
တရုတ္ဟင္းေမႊးမတ္စလာ(ေစာင္ေကာ္၊ပါးေကာ္)
ဆား၊ အခ်ိဳမုန္႔
နံနံပင္တို႔ လိုအပ္ပါတယ္။


ျပဳလုပ္ပံုအဆင္႔ဆင္႔

ၾကက္ေျခေထာက္ေတြကိုေရေဆးျပီး ေျခေထာက္ထိပ္ျဖားေတြကိုျဖတ္ ခ်က္မိအိုးထဲထည္႔မယ္။ ျပီးေနာက္ ဆား၊ အခ်ိဳမုန္႔၊ ပဲငံျပာရည္၊ တရုတ္ဟင္းေမႊးမတ္စလာ၊ ဆီအနည္းငယ္၊ခရုဆီ တို႔ကိုထည္႔ျပီး အိုးကိုအဖံုးပိတ္ျပီး သမသြားေအာင္ လက္နွစ္ဖက္နွင္႔ နာနာလွဳပ္ခါေပးပါ။ အားလံုးသမသြားျပီဆိုရင္ နယ္ထားျပီးၾကက္ေျခေထာက္ေပၚတြင္ ၾကက္သြန္နီကို အလံုးၾကီးက နွစ္ျခမ္းျခမ္းထည္႔၊ အလံုးေသးက အလံုးလိုက္ကိုအသာေလတင္ထားမယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုလည္းအလံုးလိုက္၊ ခ်င္းကိုပါးပါးလွီးျပီးတင္မယ္။ မုန္လာဥနီကုိ ေရေဆးျပီးအလံုးလိုက္တင္မယ္။ နံနံပင္ကိုေရေဆးျပီး အပင္လိုက္အုပ္လိုက္ပါ။ စိမ္ထားတဲ့ ငရုတ္သီးအပြကိုလည္းအေပၚမွာတင္ထားမယ္။ ျပီးေတာ႔ ေရအနည္းငယ္ထပ္ထည္႔ပါ။ အားလံုးျပီးျပီဆိုရင္ အိုးအဖံုးကိုပိတ္ျပီး မီးဖိုေပၚမီးျပင္းျပင္းနဲ႔ တင္ထားလို႔ရပါျပီ။ ၾကက္ေျခေထာက္ေတြႏူးသြားျပီ ဆိုရင္မီအရွိန္ေလ်ာ႔ျပီး ခဏေလး ဆက္တင္ထားမယ္။ အရသာေလးေမႊးျပီးစားခ်င္စိတ္ေတြ ထိန္းမရျဖစ္လာပါလိမ္႔မယ္။ ဒါေပမယ္႔ ပိုျပီးေကာင္းေအာင္ ခဏေလးေတာ႔ ဆက္ေစာင္႔ေနာ္။ ေစာင္႔ေနခ်ိန္မွာၾကက္ေျခေထာက္ေပါင္းနွင္႔တြဲစားဖို႔ သခြားသီးကိုပါးပါးလွီးထားမယ္။ မန္က်ည္းမွည္႔အခ်ဥ္ရည္ကို စပ္စပ္ေလးလုပ္ထားမယ္။ စားဖို႔ျပင္ေတာ႔မယ္ဆိုရင္ ပန္းကန္လံုးထဲတြင္ ၾကက္ေျခေထာက္ေပါင္းကိုအသာေလး ခတ္ထည္႔ေနာ္။ ပန္းကန္ေဘးနားမွာ လွီးထားတဲ့သခြားသီေလးကို စီျပီးထည္႔ေနာ္။ အေပၚမွာနွံနံပင္ေလးအုပ္ေပးေနာ္။ ကဲ အခ်ဥ္ပန္းကန္ေလးကို ယူျပီးအားရေအာင္စားေပေတာ႔။
ရွလြတ္...ရွလြတ္....ထူးရွယ္အရသာ.. တကယ္ကိုေကာင္း။

လာေရာက္အားေပးၾကတဲ့ခ်စ္မိတ္ေဆြမ်ားအားလံုးကို ေက်းဇူးတင္လ်ွက္
ဂ်ာမုန္းဒန္

Type rest of post here

6 comments:

သက္တန္႔ခ်ိဳ said...

အင္း စားခ်င္စရာေတြၾကီးပဲ အစ္မဂ်ာမုန္းေရ... ပို႔စ္ကို ကူးသြားပါတယ္ အိမ္ကမိန္းမကိုခ်က္ခိုင္းမလို႔ ဟိဟိ

Unknown said...

I know how taste your curry.
All are very nice.

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ၾကက္ေျခေထာက္ေပါင္းလုပ္တာ ေသခ်ာဖတ္ေန၇င္း တံေတြးေတာင္ ျမိဳလိုက္တာ ဂလုနဲ႕ ျမည္သြားတယ္
တကယ္ လုပ္စားမွာ.. စိတ္ခ်
သိပ္ေကာင္းမဲ႕ပံုဘဲ.. ၾကက္ေျခေထာက္က နဂိုထဲက သိပ္ၾကိဳက္တာ အစ္မေရ
ေက်းဇူး

လင္းၾကယ္ျဖဴ said...

ဟုတ္ပါ့ခင္ဗ်ာ..မေခ်ာေျပာသလို ဂလု လို႕ေတာင္
ျမည္သြားတယ္...း)
ေပ်ာ္ပါေစ အစ္မေရ

လုလု said...

ဂ်ာမုန္းေရ ႕ ႕
မလုလည္း ၾကက္ေျခေထာက္ၾကိဳက္တယ္။ ဂ်ာမုန္းခ်က္ထားတာေတြ အ၀စားသြားပါတယ္ေနာ္။
သားသားေလးေရာ စကားေတြ တီတီတာတာ ေျပာတတ္ေနျပီလားေနာ္။
ဂ်ာမုန္းတုိ႕မိသားစုကို ဘုရားသခင္ေကာင္းခ်ီးေပးပါေစေနာ္။
ခ်စ္တဲ့
မမလု

An Asian Tour Operator said...

ကံဆိုးခ်င္ ေတာ့ ဗိုက္ဆာေနတဲ့ အခ်ိန္မွ လာၾကည့္မိတယ္။ :))