Sunday, October 11, 2009

၀က္သားခ်က္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳးေနာ္


ဒီေန႔ေတာ႔..၀က္သားၾကိဳက္တဲ့...ေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုးအတြက္...၀က္သားကို...စတိုင္လ္အမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ ခ်က္ေကၽြးခ်င္ပါတယ္။.၀က္သားမစားသူ..ေမာင္ႏွမမ်ားကို..ဂ်ာမုန္းအထူးပဲေတာင္ပန္ထားမယ္ေနာ္။
.၀က္သားကိုေတြ႔တာနဲ႔..ျပန္လွည္႔မသြားပါနဲ႔ေနာ္။...ေနာက္ေန႔မွာ..အထူးျပန္ခ်က္ေကၽြးမယ္သိလား။

ဒါက..၀က္အူေခ်ာင္းကင္ပါ။..ဒါေလးကိုအရင္ျမည္းဖို႔ေနာ္။..ျပီးရင္..ေအာက္မွာ..ဆက္စားေနာ္။

ဒါကေတာ႔...၀က္သားဆူးရိုေၾကာ္ပါ။
ဒီ...၀က္သားဆူးရိုေၾကာ္ကို...အမ်ားအားျဖင္႔..တရုတ္မဂၤလာေဆာင္နဲ႔ကခ်င္မဂၤလာေဆာင္ေတြမွာ.
.၀က္သားအေျခာက္ေၾကာ္ပြဲအစံုကို....အခ်ဥ္ေလးနဲ႔တြဲျပီးထားေပးတတ္ပါတယ္။တရုတ္ဟင္းတစ္ မ်ိဳးေပါ႔။

ေၾကာ္နည္းကေတာ႔လြယ္ပါတယ္။ေျပာျပမယ္ေနာ္။
၀က္ဆီ(သို႔)၀က္သားသံုးထပ္သားကို...အေခ်ာင္းေလးေတြ...ျဖစ္ေအာင္ပါးပါးလွီးျပီး..ပန္းကန္လံုး
တြင္ထည္႔ထား။ဂ်င္းႏွင္႔ၾကက္သြန္ျဖဴကိုေထာင္းျပီး..အရည္ညွစ္ထည္႔ေနာ္။..ျပီးရင္...အနွစ္ျပစ္ျပစ္
ေလးျဖစ္ေအာင္.ဂ်ံဳမွုန္႔၊ေကာ္မွဳန္႔ႏွင္႔ၾကက္ဥ...တစ္လံုးနွစ္လံုးေလာက္ေဖာက္ထည္႔ပါ။ဆား၊အခ်ိဳမွုန္႔
တို႔ကိုထည္႔ျပီး..လက္ႏွင္႔သမေအာင္ေမြေပးေနာ္။..ျပီးရင္..ဒယ္အိုးကိုမီးဖိုေပၚတင္ျပီး..ဆီထည္႔ပါ။
ဆီပူလာလွ်င္...သမေအာင္ေမြထားတဲ့..အသားေခ်ာင္းေတြထည္႔ေၾကာ္လို႔ရပါျပီး။..ျပီးကို..အေနေတာ္ အပူေပးပါ။အပူခ်ိန္အရမ္းမ်ားလွ်င္..အသားမက်က္မွာဆိုးလို႔ပါ။..အသားေတြနီလာရင္..အထက္ ေအာက္လွန္ေပးေနာ္။..ၾကက္ရင္ဆီစစ္ထားျပီး..အခ်ဥ္ေလးနဲ႔တို႔စားလို႔ရပါျပီရွင္။..ေနာက္ျပီးေၾကာ္ ထားတဲ့..အသားေတြကို..ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္အျဖစ္လည္း...ေၾကာ္စား၊ခ်က္စားနိုင္ပါတယ္။...ဂ်ာမုန္းက..
ေအာက္မွာ..ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္ေၾကာ္ထားတယ္။..စားသြားၾကပါေနာ္။.ေၾကာ္ထားျပီးေတာ႔
.သာရွည္ခံထား ျပီးလည္း..စားလို႔ရပါတယ္။..ဒါပါပဲေနာ္။ေၾကာ္စားျဖစ္ေအာင္ေၾကာ္စားေနာ္။

ဒါကေတာ႔..၀က္သားဆူးရိုခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္ပါ။..စားသြားေနာ္။
အေပၚမွာေၾကာ္ထားတဲ့..၀က္သားဆူးရိုေၾကာ္ကို...ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္စတိုင္လ္ျပန္ေၾကာ္ထားတာပါ။

ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္အတြက္ျပင္ဆင္ၾကမယ္ေနာ္။
ၾကက္သြန္နီးကိုေလးေထာင္႔ပံုစံအေသးေလးေတြလွီးထားမယ္။ၾကက္သြန္ျဖဴ၂ဥကိုပါးပါးလွီးထား။
ဂ်င္းကို..ပါးပါးလွီးျပီးအေခ်ာင္းေသးေသးေလးေတြလွီးထားမယ္။..ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုလည္း..ေလးေဒါင္႔ ပံုစံလွီးထားမယ္။အစပ္ၾကိဳက္သူမ်ားအတြက္..ထည္႔စားနိုင္ပါတယ္။ေကာ္မွဳန္႔ကို..ေရေအးနဲ႔ေဖ်ာ္ထား
မယ္။..ၾကက္သြန္မိတ္ကိုလွီးထားမယ္။.ငရုတ္ဆီအနည္းငယ္၊ဆား၊အခ်ိဳမွဳန္၊ငံျပာရည္အေႏွာက္ကို
အတင္႔ျပင္ဆင္ထားမယ္ေနာ္။ဒယ္အိုးကိုမီးဖိုေပၚတင္ျပီး..ဆီထည္႔မယ္။ဆီပူလာရင္...လွီးထားတဲ့အ
စာပလာေတြအားလံုးထည္႔။ၾကက္သြန္ေတြ...နီျမန္းလာရင္.ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည္႔ျပီးေမြေပးေနာ္။ျပီးရင္
.ေၾကာ္ထားတဲ့၀က္သားဆူးရိုထည္႔ပါ။ဆား၊အခ်ိဳမွဳန္႔၊ငံျပာရည္အေနွာက္၊သၾကား၊ငရုတ္ဆီအနည္း ငယ္ထည္႔ျပီး..ေမြေပးပါ။..အားလံုးသမသြားျပီဆိုရင္..ေဖ်ာ္ထားတဲ့ေကာ္ရည္ကိုေလာင္းထည္႔ျပီးေမြပါ။
ျပီးရင္အေပါ႔အငံျမည္းၾကည္႔...ငရုတ္ေကာင္းေလးျဖဴးျပီး.ဟင္းပန္းကန္းတြင္ခပ္ထည္႔ေနာ္။
နံနံမိတ္နဲ႔ၾကက္သြန္မိတ္ေတြကို.....အေပၚမွာျဖဴးေပးျပီးရင္...အေကာင္းဆံုးဟင္းတစ္ခြက္အျဖစ္.
သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီရွင္။ဂ်ာမုန္းေတာ႔..ၾကက္သြန္မိတ္ေတြကုန္သြားလို႔..မျဖဴးလိုက္ရဘူး။..


ဒါက...၀က္သာသံုးထပ္သားခ်က္ပါ။
ဒီခ်က္နည္းကိုေတာ႔အားလံုးသိၾကမွာ..မို႔မေရးေတာ႔ဘူးေနာ္။

ဒါက..ၾကက္သား..၀ါးမွ်စ္ေခ်ာက္ေၾကာ္ပါ။
၀က္သားမစားသူမ်ားအတြက္..သီးသန္႔ေၾကာ္ထားေပးတာပါ။..စားသြားေနာ္။

အားလံုးပဲ..ဟင္းအစံုနဲ႔ထမင္းမိန္မိန္စားနိုင္ၾကပါေစလို႔ဆုမြန္ေကာင္းေတာင္းရင္း
ဂ်ာမုန္းဒန္
Type rest of post here

11 comments:

Angel Shaper said...

ေ၀းးးးးးးး
ရန္ကုန္သားမလာခင္ ဦးေအာင္ စားသြားပါတယ္။
ပလြတ္ ပလြတ္ ပလြတ္။ ဟဟ
ဂြတ္လိုက္တာ။ ေကာင္းထွာဗ်ာာာာာာ

Angel Shaper said...

ပါဆယ္လဲ ဆြဲလိုက္ေတာ့မယ္။
ခ်န္ထားရင္ ရန္မ်ားတယ္။ ဟိဟိ
ရန္ကုန္သားေရ..... ပန္းကန္ေတြ ေဆးဖုိ ့လာဦးေနာ္။ ဟိဟိ
ေမာင္ေလးေရ...စားလုိ့ေကာင္းတယ္ေနာ္။ ကိုကိုရန္ကုန္ေတာ့ သနားပါတယ္။ အေျပးလာျပီး ပန္းကန္ပဲေဆးရတယ္ အဟက္။။။။

Angel Shaper said...

အားးးးးးးးပါးးးးးးးးးးးးးးး
ေကာင္းမွေကာင္းးးးပဲဗ်ိဳးးးးးးးးးးးးးးး
ခ်က္နည္းေလးေတြကို ဘေလာ့ဂါညီအမမ်ားးးးးး မွတ္ထားႀကပါ။ သမီးႀကီး ကို ခ်က္ေကြ်းဖို ့ေသခ်ာ မွတ္ထား က်င့္ထားႀကပါ။ အဟဲ

Angel Shaper said...

ကဲ.... စားႏိုင္သေလာက္ စားျပီး ရန္ေအးေအာင္ ပါဆယ္ပါ ဆြဲလာခဲ့ေသးတာပဲေလ။ ျပန္သင့္ပါျပီေနာ္။
ေမာင္ေလးေရ... မမျပန္ဘီေနာ္။ ကိုကိုရန္ကုန္လာရင္ အိုးခြက္ပန္းကန္ ေျပာင္ေအာင္ ေဆးခိုင္းလုိက္ပါ။ မမေမေမ ပင္ပန္းေနျပီ။ ေဟးးးေဟးးးးး
ရန္ကုန္ ရန္လာရွာမွာ ျမင္ေယာင္ေသးးးး ေျပးျပီ ဟိဟိ

Beauty Studio USA Branded Store said...

အေပၚက အိမ္က်ယ္ၾကီး အကုန္မစားသြားနဲ႕ဦး။ ငါအတြက္လဲ ခ်န္ထားဦး။မဂ်ာေရ အားနာနာနဲ႕ ေနာက္တပြဲေလာက္ေပးပါဦးဗ်ိဳ႕။အိမ္က်ယ္တစ္ေကာင္ ဟင္းေတြၾကီးပဲ အဝစားသြားလို႔ ရွိေတာ့ဘူး။ကုန္ျပီ။စားေကာင္းလိုက္တာအမရယ္။အမဆီလာလည္ရင္ မစားဘူးတဲ့ဟင္းအကုန္စားရတယ္။ လာလည္ရတာလဲ အားၾကီးအားၾကီးေပ်ာ္တယ္။ ဟင္းေကာင္းစာရလို႔ ခ်က္နည္းေလးပါ ကူးသူသြားတယ္။ရန္ကုန္က အမ်ိဳးေတြကို ခ်က္ေကၽြးမလို႔။ အမ်ိဴးသမီးက ရန္ကုန္ေရာက္ေနတာ မဟုတ္ရင္ သူအမဆီက ခ်က္နည္းေတြၾကည့္ျပီး နားရက္ဆို ႏွစ္ေယာက္သားခ်က္စားၾကတာ။ ကၽြန္ေတာ္လဲ လာမည့္ ၁၅ရက္ဆို ရန္ကုန္လိုက္ျပန္ဦးမယ္။လာႏႈတ္ဆက္တာပါ မဂ်ာေရ။ေနာက္လ ၁၅မွ ေတြ႕ၾကမယ္ေနာ္အမ။တာ့တာ။ အမတို႕မိသားစုေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ပါေစဗ်ာ။

Vista said...

အကုန္မိုက္ ..

rose of sharon said...

ဝက္သားအရမ္းၾကိဳက္တာ.... ေတြ႔သမွ်ဝက္သားဟင္း ဘယ္လိုခ်က္ခ်က္ အကုန္ၾကိဳက္တယ္

moemoestar said...

ကိုယ့္ရဲ ့အမ်ိဳးသားက ေျခေလးေခ်ာင္း မစားဘူးေလ
ရန္ကုန္မွာဆိုရင္ေတာ့ သားတို ့၂ေယာက္နဲ ့ခ်က္စားတယ္...
ဒီမွာကသူနဲ ့ကိုယ္နဲ ့၂ေယာက္ထဲမို ့ခ်က္မစားျဖစ္ဘူး
ဂ်ာမုန္းခ်က္ေကၽြးတာ ေက်းဇူးပါေနာ္...
စားရံုတင္မက ပါဆယ္ပါဆြဲသြားၿပီ...
မွ်စ္ေျခာက္လည္း အရမ္းႀကိဳက္ဘဲ...

ေမေလး said...

ဟင္းေတြကလွလုိ႔ စားရက္စရာေတာင္မရွိဘူးမမရာ
သုံးထပ္သားဟင္းေပၚမွာအလွဆင္ထားတဲ႔ ပန္းပြင္႔ကဘာနဲ႔လုပ္ထားတာလဲမမ။

ျမစ္က်ဳိးအင္း said...

၀က္သားေတာ့ၾကိဳက္တယ္။
ေျခေလးေခ်ာင္းအသားေတြ ေရွာင္ထားတာ ၀က္သားတမ်ဳိးေတာ့ မေရွာင္နိင္ေသးဘူး။

Anonymous said...

ဝက္သားလည္း စား
ၾကက္သားလည္း စားလို႔
ေကၽြးသမွ် အကုန္ စားသြားလို႕ ရမလား ခင္ဂ် ... :D

ေနေဒး။