Wednesday, October 14, 2009

ၾကက္စြပ္၊ၾကာဇံေၾကာ္၊ၾကက္သားခ်က္၊ငါးေျခာက္

ဒါကေတာ႔...ၾကက္သားစြပ္ပါရွင္။..အားရွိေအာင္ေသာက္သြားေနာ္။
၀ါးမွ်စ္ေလးနဲ႔..ခ်က္ထားတာမို႔..အရသာကေတာ႔..ေျပာစရာပင္မလိုပါ။......ဟိုတခါေဖၾကီးရဲ့ေမြးေန႔
ပြဲတုန္းက...ခ်စ္ညီမေလး..လက္ေဆာင္ေပးထားတဲ့အိုးေလးေပါ႔။.
.အိုးေလးကလွေတာ႔ အရသာလည္းလွတယ္...ေအာ္ဟုတ္ပါဘူး..ေကာင္းတာပါ..ဟီး..ဟီး။
စြပ္ကိုေတာ႔..အားလံုးခ်က္တတ္မယ္ထင္တယ္။..ေျပာျပေတာ႔ဘူးေနာ္။


ဒါကေတာ႔.ၾကက္သားၾကာဇံေၾကာ္ပါရွင္။..အ၀ကိုစားသြားပါရွင္။.အားနာရင္.ငတ္မယ္ေနာ္။

ေၾကာ္နည္းေလး..အနည္းငယ္ေ၀မွ်လိုက္တယ္။

ဂ်ာမုန္းက..ၾကာဇံကို..မျပဳတ္ပဲ..ေရေအးနဲ႔အရင္စိမ္ထားတယ္။.ေၾကာ္ေတာ႔မယ္ဆိုမွ.ေရေႏြးပူပူေလး
နဲ႔..ျပန္စိမ္လိုက္တယ္။..ဒါမွအေနေတာ္ပဲ။..ၾကက္သြန္နီကို..ေလးေဒါင္႔အေသးေလးေတြလွီးထား။
ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ဂ်င္းကိုလည္းပါးပါးလွီးထားတယ္။..ၾကက္သားကိုအရိုးထုပ္ျပီးအတုန္းေသးေသးေလး ေတြလီွးထားတယ္။..ၾကက္သြန္မိတ္၊နံနံမိတ္ကိုလည္း..အေနေတာ္ေလးလွီထားတယ္။..အသီး၊အရြက္ အတြက္..ၾကိဳက္တာထည္႔လို႔ရပါတယ္။..ဂ်ာမုန္းကေတာ႔..မုန္လာဥနီနဲ႔ပဲသီးေတာင္႔ကိုပါးပါးလွီးျပီး
ထည္႔ပါတယ္။..အစပ္ၾကိဳက္သူမ်ားအတြက္.ငရုတ္သီးစိမ္းကိုပါးပါးလွီးထားမယ္။..ငရုတ္သီးမွဳန္႔
လည္းသံုးနိုင္ပါတယ္။...ကဲ..ေၾကာ္ေတာ႔မယ္ေနာ္....။....ဒယ္အိုးထဲတြင္..ဆီထည္႔မယ္..ဆီပူလာရင္...
လွီးထားတဲ့ၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴ၊ဂ်င္းေတြကိုထည္႔ေနာ္။အနည္းငယ္ေမြေပးေနာ္..အ၀ါေရာင္ေလးျဖစ္လာ
ျပီဆိုရင္..ၾကက္သားလွီးထားတာထည္႔ေနာ္။ဆား၊အခ်ိဳမွုန္႔၊ငျပာရည္အေနာက္၊ၾကာညို႔ေတြကို..လို အပ္သလို႔ထည္႔ေနာ္။..ျပီးရင္ေမြေပးပါ။ၾကက္သားေတြက်က္လာရင္...ၾကက္ဥအစိမ္း..၂လံုးေလာက္ ေဖာက္ထည္႔လိုက္ေနာ္။ျပီးရင္..ျပန္ျပီးေမြေပးပါ။ၾကက္ဥကိုအရမ္းၾကီးမေက်ေစနဲ႔ေနာ္။..ျပီးရင္..အသီး အရြက္ေတြ..ထည္႔ျပီးေမြေပးပါ။..ၾကာဇံကို...ေရေႏြးစိမ္ျပီးရင္ဆယ္ျပီး...ၾကာညို႔၊ငံျပာရည္အနည္းငယ္ ထည္႔ျပီးနယ္ထားေနာ္။..ျပီးရင္..အေၾကာ္အိုးထဲ..ထည္႔လိုက္ေနာ္။..ၾကာဇံကက်က္ျပီးသားမို႔..အၾကာ ၾကီးေၾကာ္စရာမလိုဘူးေနာ္။..အသားနဲ႔၊အသီးအရြက္ေတြနဲ႔သမေအာင္ေမြျပီးရင္..ငရုတ္ေကာင္းေလး ျဖဴးျပီး..မီးကိုပိတ္လိုက္လို႔ရပါျပီ။..စားေတာ႔မယ္ဆိုရင္..ပန္းကန္ထဲထည္႔ပါ။အေပၚမွာၾကက္သြန္မိတ္၊ နံနံမိတ္ေလးကိုပါတင္ေပးေနာ္။..ကဲ...အရသာနဲ႔ျပည္႔စံုတဲ့..ၾကက္ဇံေၾကာ္ေလးကိုသံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ
ရွင္။....ရွယ္ကို..လိုက္ပါအံုးေနာ္...။..ေၾကာ္စားျဖစ္ရင္လည္း..ေျပာအံုးေနာ္..လာစားမလို႔ပါ။


ဒါကေတာ႔..ၾကက္သား..အစပ္ခ်က္ပါ။
ၾကက္သားကို..ငရုတ္ဆီအစပ္နဲ႔ခ်က္ထားတာပါ။...လြယ္ပါတယ္..ခါတိုင္းခ်က္သလိုပဲ..ၾကက္သြန္ဆီ
သပ္ျပီး ခ်က္လိုက္တယ္။..သူငယ္ခ်င္းေတြက..ေျပာတယ္..အရမ္းေကာင္းတယ္တဲ့..ဟီး။

ဒါကေတာ႔..အလြမ္းေျပ..ငါးေျခာက္ေၾကာ္ပါ။..ဘီယာေသာက္သူမ်ား..မသြားလို႔ရတယ္ေနာ္။

ေၾကာ္နည္းကေတာ႔....

ဒယ္အိုးတြင္ဆီထည္႔၊..ဆီပူလာလွ်င္ငရုတ္သီးအေျခာက္ေတာင္႔ကိုထည္႔..အမဲေရာင္ျဖစ္လာရင္.
.ၾကက္သြန္နီးပါးပါးလွီးထားတာထည္႔လုိက္တယ္။ၾကက္သြန္နီရဲလာရင္..ငါးေျခာက္ကိုထည္႔လိုက္ျပီး
ေမြေပးတယ္။ငါးေျခာက္နီရဲလာျပီး..အေနေတာ္ျဖစ္လာရင္..အခ်ိဳမွုန္႔နဲ႔ငံျပာရည္အၾကည္ကိုေလာင္း ထည္႔လိုက္တယ္..။ငရုတ္သီးအမွဳန္႔ကိုလည္းအနည္းငယ္ထည္႔ေနာ္။ျပီးရင္ေမြေပးျပီး..မီးပိတ္လိုက္ လို႔ရပါျပီ။...ကဲ..ဒါဘာပဲေနာ္။

ဒါကေတာ႔..ပဲသီးအစိမ္းေၾကာ္ပါ။
ခရုဆီေလးနဲ႔ေၾကာ္ထားတာပါ။စားသြားေနာ္။

ကဲ..အားလံုးေက်နပ္နိုင္ပါေစလို႔....ဆုေတာင္းလိုက္ပါတယ္။
လုိအပ္တာရွိရင္..အားမနာပါနဲ႔..ဂ်ာမုန္းကို..ျပန္ေမးေနာ္။..စာလံုးေပါင္းအမွားရွိရင္လည္းနားလည္
ခြင္႔လြတ္ေပးၾကပါရွင္။..အမွားပါျပင္ေပးေစခ်င္တယ္။
အားလံုးကိုခ်စ္ခင္ေလးစားလွ်က္
ဂ်ာမုန္းဒန္

Type rest of post here

7 comments:

Anonymous said...

ေရွာင္းဂ်ားးးးးးးး
ျမဴးေလးပထမသိလား
ဘယ္သူမွမလာခင္
အားလံုးမ သြားျပီးးးးးးးး
တ့တာ

ေျခလွမ္းသစ္ said...

မဂ်ာေရ အထက္ကလည္း ပထမဆိုၿပီး ၾကြားေနတယ္ က်ေနာ္လည္း ဒုတိယပါေနာ္ ... ဘီယာနဲ႔ ၿမီးစရာ ငါးေျခာက္ေၾကာ္ေတာ့ ရပီ ဘီယာဖိုး ျပတ္ေနလို႔ နည္းနည္းေလာက္ မစပါအံုး မဂ်ာေရ .... ေနာက္တခါဆို ဘီယာေလးပါ အစစ္ထားထားပါဗ်ိဳ ႔ စားစာရာေတြအားလံုးက အားရွိတာမို႔ အကုန္လံုးသာ စားသြားပီဗ်ိဳ ႔

စႏၵကူး said...

မ်ားၾကီးပါလား..
ၾကက္သားအစပ္ခ်က္ေလးရယ္..
စြပ္ေလးရယ္..
ငါးေျခာက္ေသးေသးေလးေတြေၾကာ္ရယ္
အကုန္ၾကိဳက္

rose of sharon said...

အကုန္ၾကိဳက္တယ္

moemoestar said...

ဂ်ာမုန္းခ်က္ထားတာေတြအားလံုးႀကိဳက္တယ္...

An Asian Tour Operator said...

hmm yummy!!!

Angel Shaper said...

အာ...ျမဴးနဲ့ ကိုေဇာ္ ဦးသြားတယ္။ ဟင့္ဟင့္
ဘယ္ရမလဲ အကုန္ပါဆယ္ဆြဲသြားတယ္။ ဟိဟိ