၀ါးမွ်စ္ေလးနဲ႔..ခ်က္ထားတာမို႔..အရသာကေတာ႔..ေျပာစရာပင္မလိုပါ။......ဟိုတခါေဖၾကီးရဲ့ေမြးေန႔
ပြဲတုန္းက...ခ်စ္ညီမေလး..လက္ေဆာင္ေပးထားတဲ့အိုးေလးေပါ႔။.
.အိုးေလးကလွေတာ႔ အရသာလည္းလွတယ္...ေအာ္ဟုတ္ပါဘူး..ေကာင္းတာပါ..ဟီး..ဟီး။
စြပ္ကိုေတာ႔..အားလံုးခ်က္တတ္မယ္ထင္တယ္။..ေျပာျပေတာ႔ဘူးေနာ္။
ဒါကေတာ႔.ၾကက္သားၾကာဇံေၾကာ္ပါရွင္။..အ၀ကိုစားသြားပါရွင္။.အားနာရင္.ငတ္မယ္ေနာ္။
ေၾကာ္နည္းေလး..အနည္းငယ္ေ၀မွ်လိုက္တယ္။
ဂ်ာမုန္းက..ၾကာဇံကို..မျပဳတ္ပဲ..ေရေအးနဲ႔အရင္စိမ္ထားတယ္။.ေၾကာ္ေတာ႔မယ္ဆိုမွ.ေရေႏြးပူပူေလး
နဲ႔..ျပန္စိမ္လိုက္တယ္။..ဒါမွအေနေတာ္ပဲ။..ၾကက္သြန္နီကို..ေလးေဒါင္႔အေသးေလးေတြလွီးထား။
ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ဂ်င္းကိုလည္းပါးပါးလွီးထားတယ္။..ၾကက္သားကိုအရိုးထုပ္ျပီးအတုန္းေသးေသးေလး ေတြလီွးထားတယ္။..ၾကက္သြန္မိတ္၊နံနံမိတ္ကိုလည္း..အေနေတာ္ေလးလွီထားတယ္။..အသီး၊အရြက္ အတြက္..ၾကိဳက္တာထည္႔လို႔ရပါတယ္။..ဂ်ာမုန္းကေတာ႔..မုန္လာဥနီနဲ႔ပဲသီးေတာင္႔ကိုပါးပါးလွီးျပီး
ထည္႔ပါတယ္။..အစပ္ၾကိဳက္သူမ်ားအတြက္.ငရုတ္သီးစိမ္းကိုပါးပါးလွီးထားမယ္။..ငရုတ္သီးမွဳန္႔
လည္းသံုးနိုင္ပါတယ္။...ကဲ..ေၾကာ္ေတာ႔မယ္ေနာ္....။....ဒယ္အိုးထဲတြင္..ဆီထည္႔မယ္..ဆီပူလာရင္...
လွီးထားတဲ့ၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴ၊ဂ်င္းေတြကိုထည္႔ေနာ္။အနည္းငယ္ေမြေပးေနာ္..အ၀ါေရာင္ေလးျဖစ္လာ
ျပီဆိုရင္..ၾကက္သားလွီးထားတာထည္႔ေနာ္။ဆား၊အခ်ိဳမွုန္႔၊ငျပာရည္အေနာက္၊ၾကာညို႔ေတြကို..လို အပ္သလို႔ထည္႔ေနာ္။..ျပီးရင္ေမြေပးပါ။ၾကက္သားေတြက်က္လာရင္...ၾကက္ဥအစိမ္း..၂လံုးေလာက္ ေဖာက္ထည္႔လိုက္ေနာ္။ျပီးရင္..ျပန္ျပီးေမြေပးပါ။ၾကက္ဥကိုအရမ္းၾကီးမေက်ေစနဲ႔ေနာ္။..ျပီးရင္..အသီး အရြက္ေတြ..ထည္႔ျပီးေမြေပးပါ။..ၾကာဇံကို...ေရေႏြးစိမ္ျပီးရင္ဆယ္ျပီး...ၾကာညို႔၊ငံျပာရည္အနည္းငယ္ ထည္႔ျပီးနယ္ထားေနာ္။..ျပီးရင္..အေၾကာ္အိုးထဲ..ထည္႔လိုက္ေနာ္။..ၾကာဇံကက်က္ျပီးသားမို႔..အၾကာ ၾကီးေၾကာ္စရာမလိုဘူးေနာ္။..အသားနဲ႔၊အသီးအရြက္ေတြနဲ႔သမေအာင္ေမြျပီးရင္..ငရုတ္ေကာင္းေလး ျဖဴးျပီး..မီးကိုပိတ္လိုက္လို႔ရပါျပီ။..စားေတာ႔မယ္ဆိုရင္..ပန္းကန္ထဲထည္႔ပါ။အေပၚမွာၾကက္သြန္မိတ္၊ နံနံမိတ္ေလးကိုပါတင္ေပးေနာ္။..ကဲ...အရသာနဲ႔ျပည္႔စံုတဲ့..ၾကက္ဇံေၾကာ္ေလးကိုသံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ
ရွင္။....ရွယ္ကို..လိုက္ပါအံုးေနာ္...။..ေၾကာ္စားျဖစ္ရင္လည္း..ေျပာအံုးေနာ္..လာစားမလို႔ပါ။
ဒါကေတာ႔..ၾကက္သား..အစပ္ခ်က္ပါ။
ၾကက္သားကို..ငရုတ္ဆီအစပ္နဲ႔ခ်က္ထားတာပါ။...လြယ္ပါတယ္..ခါတိုင္းခ်က္သလိုပဲ..ၾကက္သြန္ဆီ
သပ္ျပီး ခ်က္လိုက္တယ္။..သူငယ္ခ်င္းေတြက..ေျပာတယ္..အရမ္းေကာင္းတယ္တဲ့..ဟီး။
ဒါကေတာ႔..အလြမ္းေျပ..ငါးေျခာက္ေၾကာ္ပါ။..ဘီယာေသာက္သူမ်ား..မသြားလို႔ရတယ္ေနာ္။
ေၾကာ္နည္းကေတာ႔....
ဒယ္အိုးတြင္ဆီထည္႔၊..ဆီပူလာလွ်င္ငရုတ္သီးအေျခာက္ေတာင္႔ကိုထည္႔..အမဲေရာင္ျဖစ္လာရင္.
.ၾကက္သြန္နီးပါးပါးလွီးထားတာထည္႔လုိက္တယ္။ၾကက္သြန္နီရဲလာရင္..ငါးေျခာက္ကိုထည္႔လိုက္ျပီး
ေမြေပးတယ္။ငါးေျခာက္နီရဲလာျပီး..အေနေတာ္ျဖစ္လာရင္..အခ်ိဳမွုန္႔နဲ႔ငံျပာရည္အၾကည္ကိုေလာင္း ထည္႔လိုက္တယ္..။ငရုတ္သီးအမွဳန္႔ကိုလည္းအနည္းငယ္ထည္႔ေနာ္။ျပီးရင္ေမြေပးျပီး..မီးပိတ္လိုက္ လို႔ရပါျပီ။...ကဲ..ဒါဘာပဲေနာ္။
ဒါကေတာ႔..ပဲသီးအစိမ္းေၾကာ္ပါ။
ခရုဆီေလးနဲ႔ေၾကာ္ထားတာပါ။စားသြားေနာ္။
ကဲ..အားလံုးေက်နပ္နိုင္ပါေစလို႔....ဆုေတာင္းလိုက္ပါတယ္။
လုိအပ္တာရွိရင္..အားမနာပါနဲ႔..ဂ်ာမုန္းကို..ျပန္ေမးေနာ္။..စာလံုးေပါင္းအမွားရွိရင္လည္းနားလည္
ခြင္႔လြတ္ေပးၾကပါရွင္။..အမွားပါျပင္ေပးေစခ်င္တယ္။
အားလံုးကိုခ်စ္ခင္ေလးစားလွ်က္
ဂ်ာမုန္းဒန္
Type rest of post here
7 comments:
ေရွာင္းဂ်ားးးးးးးး
ျမဴးေလးပထမသိလား
ဘယ္သူမွမလာခင္
အားလံုးမ သြားျပီးးးးးးးး
တ့တာ
မဂ်ာေရ အထက္ကလည္း ပထမဆိုၿပီး ၾကြားေနတယ္ က်ေနာ္လည္း ဒုတိယပါေနာ္ ... ဘီယာနဲ႔ ၿမီးစရာ ငါးေျခာက္ေၾကာ္ေတာ့ ရပီ ဘီယာဖိုး ျပတ္ေနလို႔ နည္းနည္းေလာက္ မစပါအံုး မဂ်ာေရ .... ေနာက္တခါဆို ဘီယာေလးပါ အစစ္ထားထားပါဗ်ိဳ ႔ စားစာရာေတြအားလံုးက အားရွိတာမို႔ အကုန္လံုးသာ စားသြားပီဗ်ိဳ ႔
မ်ားၾကီးပါလား..
ၾကက္သားအစပ္ခ်က္ေလးရယ္..
စြပ္ေလးရယ္..
ငါးေျခာက္ေသးေသးေလးေတြေၾကာ္ရယ္
အကုန္ၾကိဳက္
အကုန္ၾကိဳက္တယ္
ဂ်ာမုန္းခ်က္ထားတာေတြအားလံုးႀကိဳက္တယ္...
hmm yummy!!!
အာ...ျမဴးနဲ့ ကိုေဇာ္ ဦးသြားတယ္။ ဟင့္ဟင့္
ဘယ္ရမလဲ အကုန္ပါဆယ္ဆြဲသြားတယ္။ ဟိဟိ
Post a Comment