ခ်စ္တဲ့ေမာင္ႏွမမ်ားကို ဒီေန႔ေတာ႔ ဂ်ာမန္အစားအစာေလးေတြ ခ်က္ေကၽြးခ်င္တယ္။ စားၾကမယ္မဟုတ္လားရွင္။ဂ်ာမန္အစားအစာကေတာ႔...မခက္လွပါဘူး။ ေရဒီမိတ္ထုပ္ကို၀ယ္ျပီးျပင္ဆင္လိုက္ရံုပဲ။ ဘာအစားအစာေတြလဲဆိုေတာ႔ ဂ်ာမန္ငါးေပါင္း၊ ငါးေကာင္လံုးေၾကာ္ခ်က္၊ၾကက္ေကာင္လံုးကင္ႏွင္႔စပါကတီေခါက္ဆြဲ၊ ၀က္အူေခ်ာင္းကင္ႏွင္႔ ဂ်ာမန္ေပါင္မုန္႔ကင္အမ်ိဳးမ်ိဳးတို႔ပါရွင္။...ဒီလုိရွယ္လုပ္စားျဖစ္တဲ့ေန႔ဆိုရင္ အရင္ဦးဆံုးသတိရမိတာက...ဂ်ာမုန္းခ်စ္တဲ့...ဘေလာ႔ေမာင္ႏွမေတြပါပဲ။ ေကာ္နယ္ရွင္မေကာင္းလို႔ အိမ္မလည္ျဖစ္တာေတာ႔ ခြင္႔လႊတ္ေနာ္။ အားလံုးကိုေတာ႔အျမဲပဲ သတိရေနပါတယ္။ တကယ္ေျပာတာ..ယံုပါကြယ္။
ဒါက ဂ်ာမန္၀က္အူေခ်ာင္းကင္ပါ။
ေစ်းကေန၀ယ္လာတဲ့ ၀က္အူေခ်ာင္းထုပ္ကို ဓါးေလးနဲ႔အနည္းငယ္ဆီ မြမ္းလိုက္တယ္။ ဒယ္အိုးအျပားမွာဆီအငယ္ငယ္သာထည္႔ျပီး ဟိုဘက္ဒီဘက္လွည္႔ျပီး မီးအရွိန္နည္းနည္းနဲ႔ ေၾကာ္ကင္လုပ္လိုက္တယ္။မီးေသြးနဲ႔ကင္စားလည္းရပါတယ္။ အကင္နဲ႔တြဲစားတဲ့ေဆာ႔ကိုလည္း ေစ်းက၀ယ္လာတဲ့ အထုပ္ကိုအရည္ေဖ်ာ္ျပီး က်ိဳလိုက္တယ္။ ျပီးေတာ႔ အေပၚမွာအသာေလးေလာင္းထည္႔လိုက္တယ္။ ဒါပါပဲ။ဒါက ၾကက္ေကာင္းလံုးကင္ႏွင္႔စပါကတီေခါက္ဆြဲသုပ္ပါ။
ၾကက္ကိုေတာ႔ ဂ်ာမုန္းကင္တာမဟုတ္။ ေစ်းကေန ကင္ျပီးသား၀ယ္လာတာပါ။ ေခါက္ဆြဲေတာ႔ ကိုယ္တိုင္သုပ္ထားတာေနာ္။ အရသာေတာ႔ရွယ္ပဲေပါ႔။ ျမည္းၾကည္႔ေနာ္၊ စားၾကည္႔ေနာ္၊ မ၀ေသးက ပါဆြယ္ပါဆြဲသြားခြင္႔ျပဳတယ္။
ဒါက ဂ်ာမန္ငါးေပါင္းေပါ႔။
သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ရဲ့ပါတီပြဲမွာယူသြားဖို႔ျပဳလုပ္ထားတာပါ။
ဒါလည္း ျပဳလုပ္ျပီးသားငါးထုပ္ကို Penny Markt ကေန၀ယ္ခဲ့တယ္။ အိမ္ေရာက္မွ Oven ထဲမွာေပါင္းလိုက္တယ္။က်က္ေလာက္ျပီဆိုမွ Oven ထဲကေနထုတ္ယူျပီး စားခ်င္းစဖြယ္ေလးျဖစ္ေအာင္..ဟင္းရြက္စံုနဲ႔..အလွျပင္ဆင္လိုက္တယ္။ စားၾကည္႔ေနာ္..ျမည္းၾကည္႔...အားရွိေနာ္။
ဒါက ဂ်ာမန္ေပါင္မုန္႔ျပဳလုပ္ေနပံုပါ။
သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ရဲ့ Doctor Convocation party အတြက္ အိမ္မွာ၀ိုင္းလုပ္ၾကတာေလ။ အစေတာ႔ ဂ်ာမုန္းလည္းမလုပ္တတ္ဘူး။ဂ်ာမန္သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ကိုယ္တိုင္လာလုပ္ျပတာမို႔ အခုေတာ႔လုပ္တတ္သြားျပီ။ အရမ္းကိုလြယ္ပါတယ္။ ေပါင္မုန္႔ကင္ကို အလည္ကေန ေပါင္မုန္႔လွီဓါးနဲ႔ထက္ျခမ္းခြဲလိုက္တယ္။ အရင္ဦးဆုံုး ေပါင္မုန္႔ေတြကို ေထာပတ္နဲ႔အရင္သုပ္လိမ္းေပးရတယ္။ ျပီးမွ အေပၚမွာအသားညွပ္ေတြတင္လိုက္တယ္။ ငါးစိမ္း၊ အသားစိမ္းေတြနဲ႔တြဲစားခ်င္ရင္ ညွီနွံ႔ကင္းေအာင္ Tafel Meerrettich ဆိုတဲ႔ မုန္လာဥျဖဴႏွစ္နဲ႔တြဲစားရတယ္။ ဘယ္ဘက္ပံုရဲ့ ပုလင္းပါ။ သခြားသီးနဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အ၀ုိင္းေလးလွီးျပီး အေပၚမွာတင္လိုက္တယ္။ အရမ္းကိုလြယ္ပါတယ္။
ကဲဒါက စားဖို႔အဆင္သင္႔ပဲေနာ္။ ဒီဂ်ာမန္ေပါင္မုန္႔အသားညွပ္က ဂ်ာမန္ေတြအတြက္ေတာ႔ အဓိကထမင္းေပါ႔။ ဒို႔ျမန္မာလူမ်ိဳးေတြအတြက္ေတာ႔ Snack ေပါ႔ကြယ္။ လက္၀ဲဘက္ပန္းကန္က ငါးနဲ႔ပါ။ လက္ယာဘက္ပန္းကန္ကေတာ႔ ဒိန္ခဲ့ျပားနဲ႔ေပါင္မုန္႔ပါ။ ယူစားသြားၾကပါရွင္။
ဒါက ငါးေကာင္းလံုးေၾကာ္ခ်က္ပါ။ ဒါလည္း သူငယ္ခ်င္းပါတီအတြက္ျပဳလုပ္သြားတာပါ။ ဒါကေတာ႔ ဂ်ာမန္အစားအစာရယ္လို႔ေတာ႔မဟုတ္ဘူးေပါ႔။
ေမာင္ႏွမေတြလည္း...အဆင္ေျပခဲ့ရင္.ခ်က္စားလုိ႕ရေအာင္ ခ်က္နည္းေလးမွ်ေ၀ေပးလုိက္ရတာပါေနာ္။
ငါးေၾကာ္ခ်က္အတြက္ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြက
ငါးအေကာင္ၾကီးတစ္ေကာင္
ရွာလကာရည္အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္နီသံုးဥ
ၾကက္သြန္ျဖဴတစ္ဥ
ငရုတ္သီးအစိမ္းပြ
ခရမ္းခ်ဥ္သီးဥၾကီးတစ္လံုး
ေကာ္ရည္ထမင္းစားဇြန္း၂ဇြန္းေလာက္
ပဲငပိအနည္းငယ္
ဂ်င္း
ဆား၊ ဟင္ခတ္မုွန္႔၊ ငံျပာရည္အေနာက္
သၾကားအနည္းငယ္၊ ၾကာညိဳ႔အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္မိတ္တို႔လိုအပ္ပါတယ္။
ခ်က္လုပ္နည္းအဆင္႔ဆင္႔
ငါးကိုေရေဆးျပီး ဂ်င္းနွင္႔ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကိုညွက္ေအာင္ေထာင္းျပီး ဆား၊ ရွာလကရည္တို႔နွင္႔ နယ္ထားမယ္။ၾကက္သြန္နီကုိ...အခြံႏြာအ၀ိုင္းေလးေတြလွီးထားမယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုလည္းရိုက္ျပားထားမယ္၊ ငရုတ္သီးအပြကိုေလးေထာင္႔အစိတ္ေလးစိတ္ထားမယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုလည္းေလးေထာင္႔ေလးေတြလွီးထားမယ္။ ေကာ္ရည္ကိုေရနဲ႔ေဖ်ာ္ထားမယ္။ ျပီးရင္ဒယ္အိုးတြင္ဆီထည္႔ျပီး..နယ္ထားတဲ့ငါးကိုအေကာင္းလိုက္ေၾကာ္မယ္။ ေၾကမသြားေအာင္အသာေလး လွန္ျပီးေၾကာ္ေပးပါ။ ၾကက္ျပီဆိုရင္ ဆယ္ယူျပီး ငါးအေကာင္လံုးဆန္႔တဲ့ပန္းကန္ျပားလွလွေလးမွာတင္လိုက္ေနာ္။
ျပီးရင္ ငါးေၾကာ္ထားတဲ့ဆီမွာပဲ ၾကက္သြန္ျဖဴရိုက္ျပားထားတာအရင္ထည္႔ေနာ္။ အစပ္ၾကိဳက္သူအတြက္ငရုတ္သီးအေျခာက္ကိုအရင္ဦးဆံုးဆီသပ္ျပီးထည္႔လို႔ရတယ္။ ျပီးရင္ပဲငပိထည္႔ျပီးေမြေနာ္။ျပီးရင္ၾကက္သြန္နီေတြထည္႔ပါ။
ျပီးေနာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနွင္႔ငရုတ္သီးပြတို႔ကို ထည္႔ေၾကာ္ပါ။ ဆား၊ သၾကား၊ ဟင္းခတ္မွဳန္႔၊ ငံျပာရည္ေနွာက္ႏွင္႔ ၾကာညိဳ႔တို႔ကို လိုသေလာက္ထည္႔ေနာ္။ အားလံုးအိုေကျပီဆိုရင္ ေကာ္ရည္ေလးေလာင္းထည္႔လိုက္ပါ။ အရသာကိုအေပါ႔အငံျမည္းၾကည္႔ျပီး ၾကက္သြန္မိတ္ကိုအေပၚမွာျဖဴးေပးလိုက္ပါ။ ျပီးရင္ တင္ထားတဲ့ငါးပန္းကန္လံုးေပၚတြင္ အသာေလးေလာင္းထည္႔လိုက္ေနာ္။ အရသာနဲ႔ျပည္႔စံုတဲ့ ငါးေကာင္လံုးေၾကာ္ခ်က္ေလးရျပီေပါ႔။ ဟင္းပန္းကန္ကိုအလွဆင္ဖို႔မေမ႔ပါနဲ႔အံုးေနာ္။ ဒါလည္းအေရးၾကီးတဲ့အထဲမွာပါေသးတယ္။ စားခ်င္စဖြယ္ေလးျဖစ္ေအာင္ေပါ႔။ ကဲ..သံုးေဆာင္လို႔ရပါျပီရွင္။
လုိအပ္တာရွိရင္မွာခဲ့ေနာ္။
အားလံုးကိုအစဥ္ခ်စ္ခင္ေလးစားလွ်က္
ဂ်ာမုန္းဒန္
Type rest of post here
Type rest of post here
2 comments:
ဂ်ာမန္၀က္အူေခ်ာင္းက စားလို႕ေကာင္းမဲ႕ပံုဘဲ...
ငါးေပါင္းကိုလည္းၾကိဳက္တယ္..
ေပါင္မုန္႕ကိုေတာ႕ သူတို႕လို ထမင္းသေဘာမ်ိဳးမစားႏိုင္
မုန္႕သေဘာမ်ိဳးဆိုရင္ေတာ႕ စားလို႕ျဖစ္တယ္...
ငါးေၾကာ္ခ်က္ေတာ႕ ဧည္႕သည္လာရင္ ေကၽြးလို႕ေကာင္းမွာ
နည္းကေလး မွတ္သြားတယ္..
ခ်က္စားဦးမွာ...
ဂ်ာမုန္းရဲ႕ ဟင္းအသစ္ေတြ ေမွ်ာ္ေနတာ ခုမွဘဲ တင္ေတာ႕တယ္...အ၀စားသြားျပီေနာ္..
မၾကာခန လာစားမယ္.. မ်ားမ်ား ခ်က္ေနာ္... း)
အစ္မကေတာ့ ႏွိပ္စက္ပါ့
သေရယိုစရာေတြခ်ည္းပဲ။
Post a Comment