၀က္နားရြက္သုပ္နွင္႔အျခားဟင္းလွ်ာ
ဒီေန႔ေတာ႔ ၀က္နွားရြက္သုပ္စားၾကမယ္ေနာ္။ ျပဳလုပ္နည္းေလးေျပာျပမယ္။ ၀က္နွားရြက္ကိုေရစင္ေအာင္ေဆး၊ အပိုင္းၾကီးၾကီးျဖတ္ျပီး အန႔ံကင္းေအာင္ေရနဲ႔အရင္ ဆယ္မိနစ္ေလာက္ ျပဳတ္လိုက္တယ္။ ေရမခန္းခင္ ျပန္ဆယ္ျပီးေရေဆးလိုက္တယ္၊ လံုး၀အညီေဇာ္မနံေအာင္ေပါ႔။ ဆယ္ျပီးသား၀က္နားရြက္ကို ဂ်င္း၊ အခ်ိဳမွဳန္႔၊ ဆား၊ ငံျပာရည္အေနာက္ အနည္းငယ္ထည္႔ျပီး ေရခန္းေအာင္ျပဳတ္ထားမယ္။ ျပီးရင္၀က္နားရြက္ကို ပါးပါးလွီးမယ္၊ ၾကက္သြန္နီကိုပါးပါးလွီးျပီးေရေဆးထည္႔၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးပါးပါး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုပါးပါး၊ ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီးထည္႔၊ သံပုရာသီးညွစ္ထည္႔၊ ဆား၊ အခ်ိဳမွဳန္႔၊ သၾကားအနည္းငယ္၊ ငံျပာရည္အၾကည္အနည္းငယ္ထည္႔မယ္၊ နံနံမိတ္ေလးလွီးထည္႔မယ္။ ျပီးရင္နယ္ျပီး အရသာမွီးၾကည္႔လို႔ရျပီေပါ႔။ ဒါက ဂ်ာမုန္လုပ္စားတဲ႔နည္းပါပဲ။ လုပ္စားၾကည္႔ေနာ္။
ဒါေလးက ပဲျပားသုပ္ပါရွင္႔။ မမလုဆီကနည္းအတိုင္း သုပ္ထားတာေနာ္။ အရမ္းကိုေကာင္းတယ္၊ စားသြားေနာ္။
ဒါကေတာ႔ ပန္းမုန္လာကို ၾကက္ဥနဲ႔ေၾကာ္ထားတာပါ။
ဒါေလးက ၾကက္ဥဆီျပန္ဟင္းေလးခ်က္ထားတာပါ။ ၾကက္ဥကိုျပဳတ္ျပီးေၾကာ္လိုက္တယ္။ ျပီးေတာ႔ ၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးဆီသပ္ျပီးခ်က္ထားတာပါ။
ဒါေလးက ၾကက္သားနဲ႔ မိွဳပါ။ အိုးကပ္ေလးခ်က္ထားတယ္။ ခ်က္နည္းကေတာ႔ ခ်က္မဲ့အိုးထဲမွာ ၾကက္သားကို အေနေတာ္အတုန္းေလးတုန္းျပီးထည္႔မယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴအလံုးလိုက္ထည္၊ ဂ်င္းပါးပါလွီးထည္႔၊ တရုတ္မဆလာအနည္းငယ္ထည္႔၊ ခရုဆီေလးအနည္းငယ္ နဲ႔ ဆား၊ အခ်ိဳမွဳန္႔ေလးထည္႔၊ ဆီေလးအနည္းငယ္ထည္႔ျပီး ေမြလိုက္တယ္။ ျပီမွမီးဖိုေပၚတင္ျပီးအုပ္ထားမယ္။ ျပီးရင္ ၾကက္သားနဳးသည္အထိခ်က္ေပးပါ။ ေနာက္အသင္႔ေဆးျပီးသားမိွဳကို ထည္႔လိုက္တယ္။ ေရအနည္းငယ္ထည္႔ျပီးအုပ္ထားလိုက္တယ္။ ေရခမ္းျပီဆိုရင္ စားလို႔ရပါျပီရွင္။
ဒါကေတာ႔ ဂ်ာမန္ ေဂၚဖီထုတ္ပါ။ ေဂၚဖီထုတ္အနီမ်ိဳးပါ။ သုပ္စားၾကည္႔ေနာ္။
လာေရာက္အားေပးၾကတဲ႔ သူငယ္ခ်င္းမ်ားကိုအထူးပင္ေက်းဇူးတင္လို႔မဆံုးပါရွင္။ ဘယ္ဟင္းကိုအၾကိဳက္ဆံုးလဲ ေျပာသြားအံုးေနာ...ျပန္ခ်က္ေၾကြးမလို႔ပါေနာ္။
အားလံုးအေပၚဘုရားရွင္ေကာင္းၾကီးေပးပါေစရွင္
ဂ်ာမုန္းဒန္
ဒီေန႔ေတာ႔ ၀က္နွားရြက္သုပ္စားၾကမယ္ေနာ္။ ျပဳလုပ္နည္းေလးေျပာျပမယ္။ ၀က္နွားရြက္ကိုေရစင္ေအာင္ေဆး၊ အပိုင္းၾကီးၾကီးျဖတ္ျပီး အန႔ံကင္းေအာင္ေရနဲ႔အရင္ ဆယ္မိနစ္ေလာက္ ျပဳတ္လိုက္တယ္။ ေရမခန္းခင္ ျပန္ဆယ္ျပီးေရေဆးလိုက္တယ္၊ လံုး၀အညီေဇာ္မနံေအာင္ေပါ႔။ ဆယ္ျပီးသား၀က္နားရြက္ကို ဂ်င္း၊ အခ်ိဳမွဳန္႔၊ ဆား၊ ငံျပာရည္အေနာက္ အနည္းငယ္ထည္႔ျပီး ေရခန္းေအာင္ျပဳတ္ထားမယ္။ ျပီးရင္၀က္နားရြက္ကို ပါးပါးလွီးမယ္၊ ၾကက္သြန္နီကိုပါးပါးလွီးျပီးေရေဆးထည္႔၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးပါးပါး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုပါးပါး၊ ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီးထည္႔၊ သံပုရာသီးညွစ္ထည္႔၊ ဆား၊ အခ်ိဳမွဳန္႔၊ သၾကားအနည္းငယ္၊ ငံျပာရည္အၾကည္အနည္းငယ္ထည္႔မယ္၊ နံနံမိတ္ေလးလွီးထည္႔မယ္။ ျပီးရင္နယ္ျပီး အရသာမွီးၾကည္႔လို႔ရျပီေပါ႔။ ဒါက ဂ်ာမုန္လုပ္စားတဲ႔နည္းပါပဲ။ လုပ္စားၾကည္႔ေနာ္။
ဒါေလးက ပဲျပားသုပ္ပါရွင္႔။ မမလုဆီကနည္းအတိုင္း သုပ္ထားတာေနာ္။ အရမ္းကိုေကာင္းတယ္၊ စားသြားေနာ္။
ဒါကေတာ႔ ပန္းမုန္လာကို ၾကက္ဥနဲ႔ေၾကာ္ထားတာပါ။
ဒါေလးက ၾကက္ဥဆီျပန္ဟင္းေလးခ်က္ထားတာပါ။ ၾကက္ဥကိုျပဳတ္ျပီးေၾကာ္လိုက္တယ္။ ျပီးေတာ႔ ၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးဆီသပ္ျပီးခ်က္ထားတာပါ။
ဒါေလးက ၾကက္သားနဲ႔ မိွဳပါ။ အိုးကပ္ေလးခ်က္ထားတယ္။ ခ်က္နည္းကေတာ႔ ခ်က္မဲ့အိုးထဲမွာ ၾကက္သားကို အေနေတာ္အတုန္းေလးတုန္းျပီးထည္႔မယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴအလံုးလိုက္ထည္၊ ဂ်င္းပါးပါလွီးထည္႔၊ တရုတ္မဆလာအနည္းငယ္ထည္႔၊ ခရုဆီေလးအနည္းငယ္ နဲ႔ ဆား၊ အခ်ိဳမွဳန္႔ေလးထည္႔၊ ဆီေလးအနည္းငယ္ထည္႔ျပီး ေမြလိုက္တယ္။ ျပီမွမီးဖိုေပၚတင္ျပီးအုပ္ထားမယ္။ ျပီးရင္ ၾကက္သားနဳးသည္အထိခ်က္ေပးပါ။ ေနာက္အသင္႔ေဆးျပီးသားမိွဳကို ထည္႔လိုက္တယ္။ ေရအနည္းငယ္ထည္႔ျပီးအုပ္ထားလိုက္တယ္။ ေရခမ္းျပီဆိုရင္ စားလို႔ရပါျပီရွင္။
ဒါကေတာ႔ ဂ်ာမန္ ေဂၚဖီထုတ္ပါ။ ေဂၚဖီထုတ္အနီမ်ိဳးပါ။ သုပ္စားၾကည္႔ေနာ္။
လာေရာက္အားေပးၾကတဲ႔ သူငယ္ခ်င္းမ်ားကိုအထူးပင္ေက်းဇူးတင္လို႔မဆံုးပါရွင္။ ဘယ္ဟင္းကိုအၾကိဳက္ဆံုးလဲ ေျပာသြားအံုးေနာ...ျပန္ခ်က္ေၾကြးမလို႔ပါေနာ္။
အားလံုးအေပၚဘုရားရွင္ေကာင္းၾကီးေပးပါေစရွင္
ဂ်ာမုန္းဒန္
Type rest of post here
16 comments:
ပထမဆံုး မမ ဟင္းၿမီးသြားတယ္....မမ
မမ ၀က္နားရြက္သုတ္ တအားၾကိဳက္တယ္ မမရ
ထမင္းယူလာတာေတာင္ မေလာက္ဘူး....
ေကာင္းလြန္းလို႔ ...မမေရ
ဟင္းခ်က္နည္း သင္ေပးပါအံုးမမ ရ
ခ်စ္တဲ့
ဂ်စ္
ေရွာင္းဂ်ာေရ.....
ျမဴးလာတယ္ေနာ္
ေနမေကာင္းေတာ့ အစားငတ္ေနတယ္
စားသြားျပီသိလား
ခ်စ္တဲ့
ျမဴးေလး
မဆီလာရင္ ဗိုက္ဆာေရာ :D
မဂ်ာက ဟင္းခ်က္ေကာင္းတယ္ ...
ဘယ္ဟင္းကို အႀကိဳက္ဆံုးလဲ ေမးရင္ေတာ့ ဝက္နားရြက္သုတ္ နဲ႕ ပဲျပားသုတ္ အႀကိဳက္ဆံုး ...
ခုေနာက္ပိုင္း အသားဟင္းေတြ မစားခ်င္ဘူး ... အဲလိုအသုတ္ေလး စားခ်င္ေနတာ ....
အသားဟင္းေတြ စားရတာ မအီမလည္ႀကီး ျဖစ္ေနသလိုပဲ ...
မနက္ျဖန္ ေဈးသြားျဖစ္ရင္ ဝက္နားရြက္ေလးဝယ္ၿပီး မမဂ်ာ ေျပာသလို သုတ္စားၾကည့္ဦးမယ္ ...
ေနေဒးသစ္။
ေဂၚဖီထုပ္အနီကိုခုမွပဲျမင္ဖူးတယ္ကြဲ႕
က်န္တဲ့ဟာေတြကိုေတာ့ အျမည္းလုပ္ဖို႕အကုန္မသြားျပီ ဟီး
ခ်ိတ္ခ်ိဳးနဲ႔ေနာ္ :P
၀က္နား႐ၢက္သုတ္ စားသၢားတယ္ေနာ္..
ေတာ္ေသးတယ္ အခ်ိန္မီေလးပဲ...
ဂ်ာမန္ ေဂၚဖီထုတ္ ကို ဂ်ာမုန္ ခ်က္တယ္ဆိုေတာ့ ပိုေကာင္းသေပါ့ခင္ဗ်ာ
ေပ်ာ္ပါေစ အစ္မေရ...
အစ္မ ........ ဝက္နားရြက္က ဘယ္ကဝယ္တာလဲ။ အစ္မတို႔မ်ားေတာ္ပ ။ ေထြလီကာလီေတြကို ရွာၿပီးခ်က္တတ္တယ္။
၀က္နားရြက္သုတ္အၾကိဳက္ဆံုးဘဲအမေရ။ ဒါေပမယ့္ က်န္တာေတြလဲလြတ္လားဆိုေတာ့ မလြတ္ဘူး။ အကုန္ၾကိဳက္။။
အဟဲ။
ၾကည့္ေနရင္းနဲ ့တံေတြးျနိဳခ်ရတာလဲအခါခါရယ္။ ေတာ္ပါေသးရဲ ့။ ေဘးမွာဘယ္သူမွမရွိလို ့။
း)
အႀကံေတာ့ နည္းနည္းဆင္တယ္။ ကြ်န္ေတာ္က မနက္ဖန္ ဝက္နားရြက္၊ ဝက္လွ်ာ၊ အူစံု ကို မလုလုဆီက နည္းအတိုင္း တုတ္ထိုး လုပ္မလို႔ :D
အႀကံရၿပီ။ ပဲၿပားသုတ္ပါ လုပ္စားအံုးမွပဲ Thank you.
မနက္ျဖန္ Russian ဆိုင္က ၀က္နားရြက္ သြား၀ယ္လိုက္အံုးမယ္။
၀က္နားရြက္သုပ္ အႀကိဳက္ဆုံးပဲ။ သုပ္စားအုံးမယ္။ :D
မမ ေရ...ဗိုက္ဆာေနတာနဲ ့အေတာ္ပဲ.... အ၀စားသြားတယ္ေနာ္... း-)
ama yay lar sar twar te naw...sar twar te' lu twe ka myar nay tot I plate twe be' wash ya tot ma lo...kan kg lo ti ti lay mi twar te..:):)
ဒါေလးလဲ အုပ္သြားတယ္ဗ်ာ ရွယ္ပဲ။
ႀကိဳက္လြန္းလို႔ဗ်ိဳ႕။ေကာ္မန္႔ပြတ္သြားတယ္...ေက်းဇူးပါခင္ဗ်
Post a Comment