ငါးကင္ေပါင္းနဲ႔အျခားဟင္းလွ်ာ
ကဲအဆင္သင္႔ပဲေနာ္။ ထိုင္စားလိုက္ရံုပဲ။ ခါတိုင္းဆိုရင္ ထမင္းခ်က္ဖို႔ေမ႔ေမ႔ သြားတယ္ ဒီတခါေတာ႔ေစသနာအျပည္႔နဲ႔ အားလံုးျပင္ဆင္ထားေပးပါတယ္။ အ၀သာစားသြားေနာ္။ ပန္းကန္၊ ဇြန္းအားလံုးအဆင္သင္႔ပဲေနာ္။
ဒါကေတာ႔ ဒီေန႔အတြက္အထူးျပဳလုပ္ထားတဲ့ ငါးေပါင္းကင္ပါရွင္႔၊ Oven ထဲမွာေပါင္းကင္လုပ္ထားလို႔ ငါးေပါင္းကင္လို႔အမည္သပ္လိုက္တယ္။ လက္နဲ႔ျဖစ္ျဖစ္၊ တူယူလာျပီးျဖစ္ျဖစ ္စားျဖစ္ေအာင္ေတာ႔စားသြားေနာ္။ နက္ျဖန္ဆိုမခ်က္ေၾကြးေတာ႔ဘူး။ ဒါဒီေန႔အတြက္ပဲေနာ္။
ဒါကေတာ႔ငါးစိမ္းကိုအစာပလာေတြနဲ႔နယ္ထားျပီးပံုပါ။အဆင္႔သင္ကင္ဖို႔လုပ္ထားတာပါ။
ဒီငါးကတို႔ဆီမွာ တခါတရံမွ၀ယ္လို႔ရတာပါ။ Panny Mark's က၀ယ္လာတဲ့ငါးပါ။ ဒါမ်ိဳးအေကာင္ငါးေကာင္ကိုေသခ်ာထုတ္ျပီးပါတ္ကင္လိုက္ေရာင္းထားတာကို၀ယ္လာတာပါ။ တို႔ဆီမွာက တစ္ေကာင္တစ္က်ပ္နွုန္း အားလံုး 5 Euro နဲ႔၀ယ္လာတာပါ။
ျပဳလုပ္နည္းေလးေျပာျပမယ္ေနာ္။ ငါးကိုေရေသခ်ာေဆးျပီး စစ္ထားမယ္။ ျပီးေတာ႔ ဆား၊အခ်ိဳမွုန္႔၊ဂ်င္းရည္ညွစ္ထည္႔၊ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ႏွင္႔တရုတ္အေမႊးအၾကိဳင္မွားႏွင္႔သမေအာင္နည္းျပီးဆယ္မိနစ္ခန္႔နပ္ထားပါ။ မ်ားမ်ားနပ္ထားေလးေကာင္းေလးပဲ။ ျပီးေတာ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ဖက္ဖယ္ရြက္၊နံနံပင္နွင္႔ပင္စိမ္းမ်ားကိုေထာင္းထားျပီးဆီေလးအနည္းငယ္နဲ႔ဆီသပ္ထားမယ္။ ဒီထဲမွာလဲ..ဆား၊ အခ်ိဳမွဳန္႔ကိုသမေအာင္ထည္႔ဖို႔မေမ႔နဲ႔ေနာ္။ ဒါမွအားလံုးမွာ အရသာရွိမွာေလ။ ဆီေလးသပ္ျပီးထည္႔ေတာ႔ ပိုစားလို႔ေကာင္းတယ္။ ဆီသပ္ျပီးရင္ နယ္ထားတဲ႔ ငါး၀မ္းဗိုက္အတြင္းမွာ အစာသြပ္ထည္႔ပါ။ ဒါျပီးရင္ေတာ႔ မီးမေလာင္တဲ႔ေငြစကၠဴျပားထဲေသခ်ာစီထည္႔မယ္။ အေပၚမွာနံနံပင္၊ ပင္စိမ္းကိုအရြက္လိုက္တင္ျပီးကင္လို႔ရျပီ။ တို႔ဆီမွာကအရြက္သိပ္မဆံုဘူး။ ဒါေပမယ္႔ ရွိတဲ႔အရြက္ေလးနဲ႔လုပ္စားရတာေပါ႔။ Oven မရွိရင္ မီးေသြးမီးဖိုမွာကင္ရင္လည္းရတယ္။ ေခ်ာက္ေခ်ာက္ေလးနဲ႔ပိုေတာင္စားလို႔ေကာင္းမယ္။ ဒို႔ဆီမွာက Oven ဘဲရွိေတာ႔ ဒါနဲ႔ပဲကင္ေပါင္းလုပ္ရေတာ႔မွာေပါ႔။ ကဲလုပ္စားၾကည္႔ပါ၊ မရွင္းရင္ျပန္ေမးလို႔ရတယ္ေနာ္။
ဒါေလးက ခရမ္းသီးမီးဖုတ္ျပီးသုပ္ထားတာပါ။
ျပဳလုပ္နည္းေလးေျပာျပမယ္။ ခရမ္းသီးအလံုးၾကီးတစ္လံုးကိုမီးဖုတ္ထားမယ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုးကိုပါမီးဖုတ္ထားမယ္။ မီးဖုတ္ျပီးခရမ္းသီးကို အခြံခြာ၊ ခရင္းဇြန္းေလးနဲ႔အမွ်င္ရွည္ရွည္ေသးေသးေလးခ်စ္ျပီးသုပ္မည္႔ပန္းကန္းထဲထည္႔။ ဓားန႔ဲေတာက္ေတာက္စဥ္းကသိပ္မစားေကာင္းဟုစိတ္ထဲမွာထင္မိလို႔ ခရင္းနဲ႔ခ်စ္ခိုင္းတာပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးမီးဖုတ္ကိုပါဓားန႔ဲေတာက္ေတာက္စဥ္းျပီးထည္႔မယ္။ အခြံပဲႏြ႔ျပီးစဥ္းေနာ္။ေရမေဆးလိုက္ပါနဲ႔။မီးဖုတ္ျပီးေရေဆးလိုက္ရင္စားလို႔မေကာင္းပါ။ ဒါေပမယ္႔သန္႔သန္႔ေလးကင္ဖို႔ေတာ႔လိုတာေပါ႔။ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးေရးေဆးျပီးထည္႔ပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုလည္းပါးပါးလီွးထည္႔၊ ဆား၊အခ်ိဳမွဳန္႔၊ ဆီသန္႔ေလးအနည္းငယ္ နဲ႔နံနံပင္ပါးပါးလွီးထည္႔ျပီး သုပ္လို႔ရပါျပီရွင္။ ၾကိဳက္တတ္ရင္ ပဲပုတ္ျပားေလးမီးဖုတ္ျပီးေခ်ထည္႔ရင္လည္းအရသာပိုရွိတယ္။ အရသာကိုအခ်ဥ္အစပ္အငံကိုၾကိဳက္သလိုထည္႔နိုင္ပါတယ္။ ကဲ..အရသာရွိတဲ႔ခရမ္းသီးမီးဖုတ္သုပ္ေလးရသြားပါျပီ။ လုပ္စားၾကည္႔ေနာ္။
ဒါေလးက အတင္႔၀ယ္လာတဲ႔ ၀က္သားေျမာင္းရွည္ေလးမ်ားကိုဒီလိုေလး အစိမ္းေၾကာ္ထားတာပါ။ စားသြားေနာ္။ တရုတ္နံနံေလးအုပ္ထားေတာ႔အရသာေလးကတစ္မ်ိဳးေလးန႔ဲ စားလို႔ေကာင္းတယ္ရွင္႔။
ဒါေလးက ဂ်ာမန္ဆလတ္ရြက္အနီပါရွင္႔။ တို႔ဆီမွာက ဆလတ္ရြက္ကို နွစ္မ်ိဳးစားလို႔ရတယ္။ အျဖဴ၊ အနီေပါ႔။ အနီကေတာ႔ေစ်းနည္းနည္းၾကီးတယ္။ စားၾကည္႔ေနာ္။
ဒါကေတာ႔ တို႔ဆီက ခရမ္းခ်ဥ္သီး အ၀ါေရာင္ပါ။ သုပ္စားကအရမ္းေကာင္းပါတယ္။ သယ္သြားနိဳင္ပါတယ္ရွင္။ မိတ္ေဆြတို႔အတြက္၀ယ္လာတာပါ။
ကဲ....ဂ်ာမုန္းဒန္က အားလံုးအတြက္ ရွယ္ခ်က္ထားတာေနာ္။ အားနာရင္ေတာ႔ငတ္မယ္ေနာ္..ဟီး။ စတာပါ.....အားလံုးစာသြားရမယ္ေနာ္။
အားလံုးကိုခ်စ္ခင္ေလးစားလွ်က္
ဂ်ာမုန္းဒန္
ကဲအဆင္သင္႔ပဲေနာ္။ ထိုင္စားလိုက္ရံုပဲ။ ခါတိုင္းဆိုရင္ ထမင္းခ်က္ဖို႔ေမ႔ေမ႔ သြားတယ္ ဒီတခါေတာ႔ေစသနာအျပည္႔နဲ႔ အားလံုးျပင္ဆင္ထားေပးပါတယ္။ အ၀သာစားသြားေနာ္။ ပန္းကန္၊ ဇြန္းအားလံုးအဆင္သင္႔ပဲေနာ္။
ဒါကေတာ႔ ဒီေန႔အတြက္အထူးျပဳလုပ္ထားတဲ့ ငါးေပါင္းကင္ပါရွင္႔၊ Oven ထဲမွာေပါင္းကင္လုပ္ထားလို႔ ငါးေပါင္းကင္လို႔အမည္သပ္လိုက္တယ္။ လက္နဲ႔ျဖစ္ျဖစ္၊ တူယူလာျပီးျဖစ္ျဖစ ္စားျဖစ္ေအာင္ေတာ႔စားသြားေနာ္။ နက္ျဖန္ဆိုမခ်က္ေၾကြးေတာ႔ဘူး။ ဒါဒီေန႔အတြက္ပဲေနာ္။
ဒါကေတာ႔ငါးစိမ္းကိုအစာပလာေတြနဲ႔နယ္ထားျပီးပံုပါ။အဆင္႔သင္ကင္ဖို႔လုပ္ထားတာပါ။
ဒီငါးကတို႔ဆီမွာ တခါတရံမွ၀ယ္လို႔ရတာပါ။ Panny Mark's က၀ယ္လာတဲ့ငါးပါ။ ဒါမ်ိဳးအေကာင္ငါးေကာင္ကိုေသခ်ာထုတ္ျပီးပါတ္ကင္လိုက္ေရာင္းထားတာကို၀ယ္လာတာပါ။ တို႔ဆီမွာက တစ္ေကာင္တစ္က်ပ္နွုန္း အားလံုး 5 Euro နဲ႔၀ယ္လာတာပါ။
ျပဳလုပ္နည္းေလးေျပာျပမယ္ေနာ္။ ငါးကိုေရေသခ်ာေဆးျပီး စစ္ထားမယ္။ ျပီးေတာ႔ ဆား၊အခ်ိဳမွုန္႔၊ဂ်င္းရည္ညွစ္ထည္႔၊ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ႏွင္႔တရုတ္အေမႊးအၾကိဳင္မွားႏွင္႔သမေအာင္နည္းျပီးဆယ္မိနစ္ခန္႔နပ္ထားပါ။ မ်ားမ်ားနပ္ထားေလးေကာင္းေလးပဲ။ ျပီးေတာ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ဖက္ဖယ္ရြက္၊နံနံပင္နွင္႔ပင္စိမ္းမ်ားကိုေထာင္းထားျပီးဆီေလးအနည္းငယ္နဲ႔ဆီသပ္ထားမယ္။ ဒီထဲမွာလဲ..ဆား၊ အခ်ိဳမွဳန္႔ကိုသမေအာင္ထည္႔ဖို႔မေမ႔နဲ႔ေနာ္။ ဒါမွအားလံုးမွာ အရသာရွိမွာေလ။ ဆီေလးသပ္ျပီးထည္႔ေတာ႔ ပိုစားလို႔ေကာင္းတယ္။ ဆီသပ္ျပီးရင္ နယ္ထားတဲ႔ ငါး၀မ္းဗိုက္အတြင္းမွာ အစာသြပ္ထည္႔ပါ။ ဒါျပီးရင္ေတာ႔ မီးမေလာင္တဲ႔ေငြစကၠဴျပားထဲေသခ်ာစီထည္႔မယ္။ အေပၚမွာနံနံပင္၊ ပင္စိမ္းကိုအရြက္လိုက္တင္ျပီးကင္လို႔ရျပီ။ တို႔ဆီမွာကအရြက္သိပ္မဆံုဘူး။ ဒါေပမယ္႔ ရွိတဲ႔အရြက္ေလးနဲ႔လုပ္စားရတာေပါ႔။ Oven မရွိရင္ မီးေသြးမီးဖိုမွာကင္ရင္လည္းရတယ္။ ေခ်ာက္ေခ်ာက္ေလးနဲ႔ပိုေတာင္စားလို႔ေကာင္းမယ္။ ဒို႔ဆီမွာက Oven ဘဲရွိေတာ႔ ဒါနဲ႔ပဲကင္ေပါင္းလုပ္ရေတာ႔မွာေပါ႔။ ကဲလုပ္စားၾကည္႔ပါ၊ မရွင္းရင္ျပန္ေမးလို႔ရတယ္ေနာ္။
ဒါေလးက ခရမ္းသီးမီးဖုတ္ျပီးသုပ္ထားတာပါ။
ျပဳလုပ္နည္းေလးေျပာျပမယ္။ ခရမ္းသီးအလံုးၾကီးတစ္လံုးကိုမီးဖုတ္ထားမယ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုးကိုပါမီးဖုတ္ထားမယ္။ မီးဖုတ္ျပီးခရမ္းသီးကို အခြံခြာ၊ ခရင္းဇြန္းေလးနဲ႔အမွ်င္ရွည္ရွည္ေသးေသးေလးခ်စ္ျပီးသုပ္မည္႔ပန္းကန္းထဲထည္႔။ ဓားန႔ဲေတာက္ေတာက္စဥ္းကသိပ္မစားေကာင္းဟုစိတ္ထဲမွာထင္မိလို႔ ခရင္းနဲ႔ခ်စ္ခိုင္းတာပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးမီးဖုတ္ကိုပါဓားန႔ဲေတာက္ေတာက္စဥ္းျပီးထည္႔မယ္။ အခြံပဲႏြ႔ျပီးစဥ္းေနာ္။ေရမေဆးလိုက္ပါနဲ႔။မီးဖုတ္ျပီးေရေဆးလိုက္ရင္စားလို႔မေကာင္းပါ။ ဒါေပမယ္႔သန္႔သန္႔ေလးကင္ဖို႔ေတာ႔လိုတာေပါ႔။ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးေရးေဆးျပီးထည္႔ပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုလည္းပါးပါးလီွးထည္႔၊ ဆား၊အခ်ိဳမွဳန္႔၊ ဆီသန္႔ေလးအနည္းငယ္ နဲ႔နံနံပင္ပါးပါးလွီးထည္႔ျပီး သုပ္လို႔ရပါျပီရွင္။ ၾကိဳက္တတ္ရင္ ပဲပုတ္ျပားေလးမီးဖုတ္ျပီးေခ်ထည္႔ရင္လည္းအရသာပိုရွိတယ္။ အရသာကိုအခ်ဥ္အစပ္အငံကိုၾကိဳက္သလိုထည္႔နိုင္ပါတယ္။ ကဲ..အရသာရွိတဲ႔ခရမ္းသီးမီးဖုတ္သုပ္ေလးရသြားပါျပီ။ လုပ္စားၾကည္႔ေနာ္။
ဒါေလးက အတင္႔၀ယ္လာတဲ႔ ၀က္သားေျမာင္းရွည္ေလးမ်ားကိုဒီလိုေလး အစိမ္းေၾကာ္ထားတာပါ။ စားသြားေနာ္။ တရုတ္နံနံေလးအုပ္ထားေတာ႔အရသာေလးကတစ္မ်ိဳးေလးန႔ဲ စားလို႔ေကာင္းတယ္ရွင္႔။
ဒါေလးက ဂ်ာမန္ဆလတ္ရြက္အနီပါရွင္႔။ တို႔ဆီမွာက ဆလတ္ရြက္ကို နွစ္မ်ိဳးစားလို႔ရတယ္။ အျဖဴ၊ အနီေပါ႔။ အနီကေတာ႔ေစ်းနည္းနည္းၾကီးတယ္။ စားၾကည္႔ေနာ္။
ဒါကေတာ႔ တို႔ဆီက ခရမ္းခ်ဥ္သီး အ၀ါေရာင္ပါ။ သုပ္စားကအရမ္းေကာင္းပါတယ္။ သယ္သြားနိဳင္ပါတယ္ရွင္။ မိတ္ေဆြတို႔အတြက္၀ယ္လာတာပါ။
ကဲ....ဂ်ာမုန္းဒန္က အားလံုးအတြက္ ရွယ္ခ်က္ထားတာေနာ္။ အားနာရင္ေတာ႔ငတ္မယ္ေနာ္..ဟီး။ စတာပါ.....အားလံုးစာသြားရမယ္ေနာ္။
အားလံုးကိုခ်စ္ခင္ေလးစားလွ်က္
ဂ်ာမုန္းဒန္
Type rest of post here
18 comments:
အမဂ်ာေရ သက္သားေတာ့ မစားဘူး က်န္တာအကုန္စားသြားတယ္ မနက္ျဖန္ မခ်က္ေကၽြးမွာလဲ ေၾကာက္လို႔ ဒီေန႔ဘဲ အကုန္စားသြားတယ္
အားးးးးးးးးး
စားလို႔ ေကာင္းလိုက္တာ ...
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမီးဖုတ္သုတ္ အရမ္းႀကိဳက္ ...
ငါးကင္ေပါင္းေတာ့ လက္နဲ႔ တီးတယ္ ...
ဇြန္းနဲ႕ဆို အားမရလို႕ ...
ေကာင္းမွေကာင္းပဲ ...
ေက်းဇူး ..
ေနေဒးသစ္။
ငါးမီးကင္ေပါင္း + ခရမ္းခ်ဥ္သီးမီးဖုတ္သုတ္ = ဗိုက္တင္းစားလို႔ေကာင္း
ကခ်င္ေမာ္ဒယ္မေလးမ်ား + ကခ်င္ေမာ္ဒယ္မေလးမ်ား = ဟဲ.ဟဲ.မိုက္တယ္ဗ်ာ
မဂ်ာမုန္းဒန္ + ဟင္း = ေန႔တိုင္းခ်က္တာ ေတာ္လိုက္တာ...
(ကၽြန္ေတာ္ဆို ၾကက္ဥပဲ ေကာင္းေကာင္းျပဳတ္တတ္တာ.. း )
မမေရ....လာ၀ါးသြားတယ္...
ငါးကင္ကမိုက္တယ္...ေ၀းးး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး အ၀ါက weight ခ်ခ်င္ရင္မ်ားမ်ားစား
လို႔ရတယ္ဟုတ္....။
ဂ်စ္အၾကိဳက္ပဲ...................။
ခ်စ္တဲ့
ဂ်စ္
di ta khar tot thit pi tot lar ma sar kya tay bu..taw tay de..but nay day thit, lin kye phyu ne' git tuu toe ka tot a chane mi be' naw..:):)..comment twe ko read ya dar le' yee ya de..ama yay..photo ne' tin arr ma ya lo home ko lar sar oo me naw...:):)
ငါးကင္လာစားတယ္။ ျပီးေတာ့ ခရမ္းသီးမီးဖုတ္သုတ္။
ဒီေန ့ေတာ့ ဒီေလာက္ဘဲစားမယ္ေနာ္။
ေနာက္လူေတြအတြက္ခ်န္ထားလိုက္ဦးမယ္။
း)
ေရွာင္းဂ်ာေရ..................
ျမဴးေလးတြက္ ငါးကင္ေနာ္....ေရွာင္း
ခ်စ္တဲ့
ျမဴးေလး
ျမဴးဆီကမုန္႔ဟင္းခါးစားလာတယ္
ဒီေရာက္ေတာ့လည္းထပ္စားတယ္
မပိုင္ဘူးလား ဟဟ :)
ဟင္းေတြက စားလို႕ေကာင္းမွာပဲ၊
ဖက္ဖယ္ရြက္ကို ၾကားဖူးတယ္၊ ဘယ္လိုလဲမသိဘူး၊
ကိုယ္လဲ ဟင္းေတြစပယ္ရွယ္ခ်က္ၿပီး စားခါနီးမွ ထမင္းမခ်က္ရေသးတာ သိတာ ခဏခဏပဲ။
မမေရ
လာစားတာေနာက္က်သြားၿပိ။ က်န္တာေလးေတြနည္းနည္းစားသြားတယ္ေနာ္.
ငါးေပါင္းကင္လာစားတယ္။ အရမ္းႀကိဳက္တာေနာ္။ ခရမ္းသီး မီးဖုတ္သုပ္လဲ ႀကိဳက္တယ္။ ငါးကင္ျမင္လုိ႔ အိမ္ကုိ သတိရတယ္ေလ။
ေတာ္ပါေသးရဲ႕ မီေသးတယ္ ငါးကင္ ၂ေကာင္စားရင္ ကင္နည္းေလးကုိဖတ္သြားတယ္ အဟီး တကယ့္စားရလုိ႕ကေတာ့ အမေနာ္ သေရ က်ေအာင္ လုပ္တယ္ း)
အလကားရရင္ ပဒိုင္းသီးေတာင္ အရူးခံစားတာဗ် ဒီေတာ့ စားတယ္ဗ်ာ။ ပါးၿဖဲ၊နားၿဖဲကုိစားတာ။
မဂ်ာမုန္းေရ လာသာလာရတာ ခပ္လန္႕လန္႕ဗ် ဘာလို႕လဲ ဆိုေတာ့ အိမ္ရွင္ကေတာ့ ေစတနာနဲ႕ေကၽြးတာပဲ ဒါေပမယ့္ ဧည့္သည္ကေတာ့ ဟီး ဟီး မနက္ကတဲ က လာၾကည့္ေသးတယ္ဗ်..
အဲဒါနဲ႕ပဲ ဒီေန႕အလုပ္နားတာနဲ႕ LIDL မွာခရမ္းသီးေတြ ေတြ႕တာနဲ႕ ဝယ္လာပီး ကင္သုပ္စား လိုက္တယ္ ဟီးးးး
ေန႔တိုင္းအျပန္စားႀကီးပါလား။ လုစားခ်င္စိတ္ေပါက္လာၿပီေနာ္။
အစ္မ အဲဒီငါးက Forelle လား..
လတ္လတ္ဆပ္ဆပ္ရတာလား ေရခဲထားတာလားဟင္
အရမ္းေတာ္တာပဲ
ညီမဆို ခ်က္ဖို႕ မစဥ္းစားဘူး စားဖို႕ပဲစဥ္းစားတယ္ :P
ခရမ္းသီး မီးဖုတ္သုတ္
အရမ္း စားခ်င္တာပဲ ...
Post a Comment